Poslední cesta Zbyňka Horáka (†57): SBOHEM, BOBŘE! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Poslední cesta Zbyňka Horáka (†57): SBOHEM, BOBŘE!

Muzikant Zbyněk Bobr Horák.
Muzikant Zbyněk Bobr Horák. (Martin Hykl)

Rodina a přátelé se ve čtvrtek naposledy rozloučili se Zbyňkem »Bobrem« Horákem (†57) v jeho rodném městečku. Zakládající člen kapely Argema zemřel náhle 17. července.

Bohémský život si tak vybral daň největší, a aby toho nebylo v tento den málo, jeden z hostů neustál stesk a během minuty ticha zkolaboval... Smuteční hosté ve většině zachovali tradiční černou barvu, ale vzhledem k nátuře přátel a fanoušků Bobra nebylo překvapením i neformální oblečení, jako jsou džíny a trička. Hlavní slovo měl na čtvrtečním pohřbu současný manažer kapely Karel Holomáč (65).

Černý víkend českého showbyznysu, zemřeli Milan Lasica, František Nedvěd a zakladatel kapely Argema

Video se připravuje ...

„Zbyňka jsem poznal v šestnácti letech, když hrál v kapele Meteor. Vstoupil jsem do ní taky, ale nesedlo mi to tam, a tak jsem záhy vystoupil. K mému údivu, odešel Bobr se mnou. To byl počátek Argemy,“ zavzpomínal během smuteční řeči. A nebyl jediný, kdo přes smutek řekl alespoň pár slov. „Když mi bylo třináct, byl jsem s Bobrem na skautském táboře. Jeli jsme na traktorové vlečce a hráli na kytaru v té době odvážné Krylovy písně,“ řekl Aha! s lehkým úsměvem kamarád z dětství Zbyněk Maděrič.

Blesk Podcast: Lasica a Satinský byla pekelná kombinace, říká filmový kritik

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.