Holubové totální dno: Těžká deprese a myšlenky na sebevraždu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Holubové totální dno: Těžká deprese a myšlenky na sebevraždu

Eva Holubová
Eva Holubová (Blesk - M. Hykl, M. Pátek)

Ačkoliv Eva Holubová hraje často v českých komediích, její život už taková legrace nebyl. Alespoň v době, kdy zápasila s depresemi a alkoholem. Proč herečka dokonce pomýšlela o sebevraždě? Její stav byl opravdu tak vážný?

Nelehké roky si prožila Eva Holubová a s ní i její rodina a nejbližší přátelé. Mohl za to její špatný psychický stav, alkohol a myšlenky na sebevraždu. „Když u mě nastala hormonální změna v důsledku nenaplněného těhotenství, prostě jsem chtěla nebejt. Život mě bolel,“ přiznala Holubová, kterou v devatenácti přemáhaly šílené stavy úzkosti. Psychické trable začala herečka řešit alkoholem, poté se z nelehké situace snažila dostat tím, že se začala starat o postižené děti. Dlouho však Holubové nic nepomáhalo.

„Flákala jsem se po hospodách, odnikud nikam a měla pocit, že jsem zbytečná. Když mě bývalo nejhůř, chodívala jsem na vyšehradský Slavín k hrobu Boženy Němcové. Sedla jsem si u něj a hledala odpověď, kudy dál. Jednou, když jsem se odtamtud vracela, jsem na vratech Jedličkova ústavu uviděla nápis, že hledají sanitární pracovnici. Brala jsem to jako znamení od Boženy. Zašla jsem tam a hned další den nastoupila…

Eva Holubová v silvestrovských 7 pádech Honzy Dědka: Proč nechtěla „prcat“ v Pelíškách?

Video se připravuje ...

…Neznala jsem příčinu... Myslela jsem si, že tím v určité míře trpí všichni, nebo že je to možná důsledek mé pracovní vytíženosti. Nevěděla jsem, že mozek má uvolňovat jakýsi serotonin a že alkohol je nebezpečné antidepresivum, který ho na chvíli uvolní, ale vybere si za to velikou daň,“ pokračovala ve vyprávění hvězda seriálu Slunečná, kterou do léčebny v roce 2002 odvezl její kamarád a kolega Jan Kraus poté, co se Evě začal hroutit celý svět a alkohol způsoboval velké rozepře v její rodině. „Nikdy nepřestanete pít kvůli dětem nebo někomu. Člověk to musí chtít sám kvůli sobě. Teprve pak začnou být všichni kolem jako posilující injekce,“ dodala podle zeny.iprima.cz Eva, která tak moc dobře ví, jak vypadá dno.

Eva Holubová: Dcera mě nejvíc ovlivnila tím, že mi dodala sebedůvěru

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.