12 let od smrti Matušky (†76): Dojetí u hrobu legendy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

12 let od smrti Matušky (†76): Dojetí u hrobu legendy

Sandra Pogodová, Linka Finková, Bohuš Matuš a další herci z Broadwaye.
Sandra Pogodová, Linka Finková, Bohuš Matuš a další herci z Broadwaye.  (Foto: Herminapress)

Už několik měsíců žijí jeho hity. Podle písní Waldemara Matušky (†76), od jehož smrti uplynulo právě dnes 12 let, vznikl muzikál Láska nebeská. Zpěváci a herci z Divadla Broadway se vydali na vyšehradský hřbitov, kde sní milovaný Walda věčný sen.

Už zítra předvedou Láskou nebeskou na jevišti poprvé jako poděkování pro zdravotníky. Celkem pro ně zahrají šest představení. Novopečený ženáč Bohuš Matuš (47) zaregistroval Matušku ve filmu Fantom Morrisvillu. „Byl jsem ještě malý, ale hned mě zaujal pěvecky. Pak jsem byl na táboře jako instruktor a hráli tam jeho písničky. Strašně jsem si ho zamiloval a začal zpívat jeho věci,“ řekl u hrobu svého idolu Matuš.

To ne, říká o muzikálu o Matuškovi (†76) vdova! Připomíná si 10 let od jeho smrti

Video se připravuje ...

Uplynulo pár let a sešel se s Waldemarem na jednom natáčení. „Byl tam s manželkou Olinkou. Pamatoval si mé jméno, ukázal na mě a řekl: Ten se mi líbí. Dojalo mě to tak, že jsem se rozbrečel,“ přiznal Bohuš. I Linka Finková (53) má na vousatého barda krásnou vzpomínku. „Zpívali jsme na jedné akci a měli společnou šatnu. Byla to bomba,“ dodala Linda. Na hřbitově u jeho hrobu na Vyšehradě nikdy nebyla. Ocenila, jaké je to krásné místo a pěkná procházka.

Novomanželé Matuš a jeho Lucinka: Tajný plán na svatební noc!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
-bello-
31. 5. 2021 • 11:45

Chtějí vydělávat a nazvou to "poctou, poděkování zdravotníkům ."
Pokud je to poděkování měli by hrát zadarmo a věnovat to (pro mě nepřijatelnému ) ministru Vojtěchovi , ať s tržbou naloží v rezortu zdravotnictví.
Matuškův náhrobek od Kristiana Kodeta je neuvěřiteně laciný kýč, ale nikdo to NAHLAS neřekne !!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.