Manželka herce Jelínka (86): Spadl na ni kůň! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Manželka herce Jelínka (86): Spadl na ni kůň!

Rudolf Jelínek v prosinci 2020
Rudolf Jelínek v prosinci 2020 (Martin Pekárek)

Jako by nestačil boj o přežití kvůli covidu! Manželka Rudolfa Jelínka (86) alias majora Hradce ze Třiceti případů majora Zemana si kvůli koním, jež chová, zlomila nohu a druhou má pokopanou. „Je to naštěstí jen bolest fyzická, na tu jsou léky,“ říká žokejka Martina Růžičková (57) statečně.

Poprvé v životě koupila pro děti, které se u ní učí jezdit, hucula. „Neznala jsem ještě jeho chování. To se tak stane, když se zamiluje kůň,“ parafrázovala Martina známou písničku Jaroslava Uhlíře (75) a Zdeňka Svěráka (85).

Přežila 6 taxisů

„Zakoukal se do naší poničky (samice ponyho, pozn. red.). Chtěli jsme ji sedlat a on vyrazil dveře a i s nimi na mě padl,“ popsala nedávný zážitek žokejka. „Přežila jsem šest Velkých pardubických a složil mě kůň, kolem kterého jsem vlastně jen prošla,“ konstatovala Martina. V nemocnici jí na rentgenu objevili tříštivou zlomeninu nártu.

Tatínek k dceři

Kvůli zranění se ovšem nemohla starat o milovaného muže. „Jsem vděčná dceři (z hercova předchozího manželství, pozn. red.), že si tatínka vzala na pár dní k sobě, protože zpočátku jsem se kvůli poraněným nohám spíš plazila. Teď je to už trochu lepší,“ dodala Martina s úlevou.

Rudolf Jelínek: Při rvačce mu málem zlomili ruku!

Video se připravuje ...

Třikát zraněná páteř

Na zranění je Martina prý za ty roky u koní už zvyklá. „Když jsem měla poprvé zlomenou páteř, vyděsilo mě to, ale když k tomu došlo potřetí, řekla jsem si doktorovi o korzet, protože jsem potřebovala pracovat,“ vysvětlila koňařka.

Rudolf Jelínek vzpomíná na natáčení 30 případů majora Zemana

Video se připravuje ...



Přečtěte si
dejavu26
29. 5. 2021 • 11:15

Matina padala úplně ze všech koní už za mlada jak shnilá hruška. Nepamatuju závody, na kterých jsem ji viděla startovat, kde by nespadla. Ale na druhou stranu - zas se těch úrazů nebojí.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.