Seznámení Bubílkové a Šimka (†64): „A vy ještě žijete?“ ptala se | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Bubílková o seznámení se Šimkem (†64): „A vy ještě žijete?“ ptala se ho

Zuzana Bubílková, Miloslav Šimek
Zuzana Bubílková, Miloslav Šimek (Profimedia)

Když se řekne Zuzana Bubílková (69), mnozí si vzpomenou na politickou satiru, kterou tvořila spolu s Miloslavem Šimkem (†64). Původně však pracovala jako žurnalistka. Stačil jeden telefonát a její pracovní život nabral zcela nový směr.

Než se Zuzana Bubílková stala moderátorkou a komičkou, měla již slušně rozjetou kariéru žurnalistky. Tato práce ji bohužel přestala naplňovat. Strádat ale neměla dlouho. „Já už jsem měla po krk žurnalistiky a publicistiky. Věděla jsem nejen, na co se jich budu ptát, ale i to, co mi odpoví, což bylo strašně demotivující. Hlavně už tehdy začaly vznikat kauzy, na které se člověk musel dívat s úsměvem, než aby to bral vážně. Náhoda tomu chtěla, že jsem napsala knihu Co kamery neviděly, kterou si přečetl Šimek," svěřila se Bubílková webu ŽivotvČesku.cz.

První krok se rozhodl podniknout Miroslav Šimek a zavolal své budoucí kolegyni, na což Bubílková s úsměvem vzpomíná. „Zavolal mi, jestli bych nechtěla přijít podívat na jeho pořad. Já jsem byla na Slovensku a ani jsem ho nevnímala, protože tam skončilo vysílání s úmrtím Grossmanna a co se dělo dál, to se nevysílalo, tak jsem byla mimo. Den před jeho hovorem jsem křtila CD Jarka Šimka, tehdy to byla velká sláva. Zeptala jsem se ho tedy, zda je ten zpěvák a on mi řekl, že ne, že je Šimek originál. Ze mě vyhrklo: A vy ještě žijete? On se začal strašně smát. Tímhle způsobem jsme se seznámili,“ přiznala moderátorka.

Bez urážky Zuzany Bubílkové: Narozeniny Bohdalové vytlačily covid a Vrbětice!

Video se připravuje ...

V momentě, kdy se připravovala na živý vstup v rozhlase, se ve studiu objevil Šimek, který jí oznámil, že spolu budou dělat politickou satiru. Majitel rádia tuto informaci potvrdil. Tak jejich spolupráce začala. Jejich humor diváky velice bavil, a slavili tak velký úspěch. Že se dostali do televize, asi není řádným překvapením, původně se ale opět nejednalo o záměr. „Když jsme šli z rádia, tak nás potkali dva dramaturgové z televize a mluvili o prázdném titulu, který bylo potřeba naplnit, protože ještě neměli plány na příští rok. Dostali jsme se do televize náhodou a já od té doby říkám, že náhody jsou nejdůležitější v životě. Ovlivní vám osud víc než cokoliv jiného," dodala Zuzana Bubílková.

Trefil se? Takhle Šimek parodoval prezidenta Zemana

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.