Král jachtingu David Křížek: 3,5 roku basy za tunelování | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Král jachtingu David Křížek: 3,5 roku basy za tunelování

David Křížek, manžel Lucie Křížkové, jde do vězení na 3,5 roku.
David Křížek, manžel Lucie Křížkové, jde do vězení na 3,5 roku. (archiv Blesku)

Žijí spolu patnáct let a vychovávají dvě děti. Teď ale manžele Křížkovy čeká drsné odloučení. Král českého jachtingu David Křížek (48) totiž musí na 3,5 roku do basy! Manžel české miss z roku 2003 Lucie Váchové (36) měl dle rozsudku soudu pomáhat při vytunelování kampeličky Metropolitní spořitelní družstvo. Z ní zmizelo několik miliard korun i kvůli dokumentům, které podepisoval právě Křížek.

„Jeho důvěra ve zkušené podnikatele byla zneužita. Byl ujišťován, že vše je naprosto legální, a neměl důvod nevěřit lidem, kteří jsou ve svém podnikání úspěšní,“ hájila ho choť na Instagramu. Sám Křížek si prý uvědomil, že plní roli bílého koně až tehdy, kdy si pro něj přišla policie. Následně se ke všem svým činům přiznal a díky tomu odešel od soudu původně »jen« s podmínkou a peněžitým trestem 600 korun. Vrchní soud mu ale teď napálil tři a půl roku natvrdo! „Je třeba vyslat signál, že takové jednání nemůže být tolerováno,“ stojí v nejnovějším rozsudku.

Lucie Křížková trpí, jelikož přecenila své síly a přivodila si poranění krční páteře.

Video se připravuje ...

Přišel o prachy i majetek

Věřil špatným lidem a tvrdě na to doplatil. Tak o odsouzeném manželovi mluví Lucie Křížková. V instagramovém příspěvku popsala, co podle ní dovedlo Davida do lochu. „Je to devět let, co se můj muž stal nástrojem trestného činu. Z naivity a důvěřivosti byl loutkou ve společnostech, které způsobily milionové škody,“ říká televizní moderátorka. Křížek prý v roli marketingového manažera podepisoval pochybné dokumenty, z podvodů však sám údajně neprofitoval. „Skoro celý svůj majetek, na který si poctivě vydělal, musel rozprodat, aby měl z čeho zaplatit dluhy a právníky...“ tvrdí misska.

Radikální změna v životě Lucie Křížkové! Proč moderátorka už nikdy nevkročí do pekárny.

Video se připravuje ...



Přečtěte si
milan59
9. 5. 2021 • 15:47

Hahaha tak za celou dobu kdy tam pracoval jako manažer a podepisoval dokumenty,tak nic nebylo podezřelé?Jak je tedy možné,že to NEPODEZŘELÉ někdo "PROFLÁKL"

mbmb
9. 5. 2021 • 05:57

To co se děje nyní tady nebylo !Museli by zavřít téměř celou republiku.A sport ,chudáci dřou a chybí základ výchovy o praktickem životě.Domnivam se ,že není na místě tuto rodinu škodolibě ještě víc zničit

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.