Jiřina Bohdalová slavila 90: S kým si připila o půlnoci? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Jiřina Bohdalová slavila 90: S kým si připila o půlnoci?

Domácí oslava Jiřiny Bohdalové
Domácí oslava Jiřiny Bohdalové (facebook.com)

Co řekla, to dodržela! Jiřina Bohdalová (90) pojala oslavu svého jubilea kvůli covidu skutečně v kruhu rodinném. Po celodenním běhání po městě, kdy si nechala vyfoukat hlavu a dokoupila vše potřebné k jídlu, přivítala ve své hostivařské vile ty nejbližší, v čele s dcerou Simonou Stašovou (66) a vnukem Vojtou (26).

Ten dorazil se svou nastávající Helenou. „Tak dnešní oslava je za námi. Stálo to za to!“ napsal k fotkám z vily Bohdalové její dvorní režisér Zdeněk Zelenka (66). Na snímcích je vidět mnoho vypitých lahví vína, které tak na párty teklo proudem.

Půlnoční překvapení

Gratulantů se během celého narozeninového dne objevilo v domě více, mimo jiné muzikálový producent František Janeček (76) či principál Jan Hrušínský (65). Zelenkovy snímky jsou ale z pozdní noční hodiny, kdy už někteří byli dávno doma. „O půlnoci nás překvapil Mirek Donutil. Víno dobré, nálada skvělá!“ prozradil režisér.

Všichni mrtví, jen Jířa čilá

Účastníci oslavy záviděli oslavenkyni její energii. „Já jsem mrtvej, Jířa čilá... Na zdraví všem, hlavně Jíře,“ uzavřel Zelenka. Na svém facebookovém profilu přidal i video s přípitkem, na němž celé osazenstvo zpívá známý popěvek ze srbochorvatštiny: „Živijó, živijó, živijó! Mnoga ljeta, mnoga ljeta, mnoga ljeta, živijó...“

Živijó s rodinou a Donutilem: Půlnoc devadesátnice Bohdalové

Video se připravuje ...

Tajemství její dlouhověkosti?

Celý život prokouřila a propila! Velmi překvapivě se na adresu své kamarádky a kolegyně vyjádřil Zdeněk Zelenka před pondělní párty v hereččině domě, když byl hostem Pressklubu Frekvence 1. V něm totiž na otázku moderátorky, v čem tkví tajemství její dlouhověkosti, bez skrupulí odpověděl: „Je to genetikou, rodiče se také dožili vysokého věku. A pak hodně kouřila a pila, to jí drží! I dnes si občas popotáhne z elektrické cigarety, vínečko má ráda... Všechno je v genetice a ten přístup k životu, aktivní... Ale to je také genetikou, k tomu se člověk sám nepřinutí,“ prozradil režisér.

90 červených růží od Zemana a 90 bílých od Babiše

Druhý den po oslavě pozval Jiřinu Bohdalovou na Pražský hrad prezident Miloš Zeman (76). Přátelí se už řadu let, proto jí chtěl popřát k narozeninám osobně. Herečka ho v první prezidentské volbě v roce 2013 veřejně podporovala a v témže roce pak od hlavy státu dostala státní vyznamenání – medaili Za zásluhy o stát v oblasti kultury. Nyní jí prezident daroval 90 rudých růží. Od premiéra Andreje Babiše (66) dostala oslavenkyně už v neděli stejný počet bílých.

Větší párty až v létě?

„Chci dodržovat to, co dodržují všichni, kvůli covidu. Já si to pak vynahradím,“ tvrdila před domácí párty Bohdalová. Podle informací deníku Aha! zvažuje uspořádat větší párty až v létě na své chalupě.

Na večírku se pilo pravé šampaňské. Bollinger je francouzský výrobce šumivých vín z oblasti Champagne. Cena jednoho kartonu (6 lahví) se pohybuje mezi 8 až 10 tisíci korunami. Bollinger proslavil James Bond.

Jiří Adamec o Bohdalové: O trapasu na prvním natáčení!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
jity
6. 5. 2021 • 09:29

Proč se nezůčastnil oslav první vnuk Bohdalky? Všude ukazovali jen toho Vojtěcha, ale ona má ještě staršího vnuka.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.