Petr Novák (†51): ZUŘÍ TVRDÝ BOJ O DĚDICTVÍ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Petr Novák (†51): ZUŘÍ TVRDÝ BOJ O DĚDICTVÍ!

Chystá se snímek o interpretovi hitů Klaunova zpověď a Náhrobní kámen Petru Novákovi (†51).
Chystá se snímek o interpretovi hitů Klaunova zpověď a Náhrobní kámen Petru Novákovi (†51). (Foto Aha! – Dušan Dostál, Pavel Machan, ara)

Už nevědí, jak dál. Režisér Ivan Fíla (64) připravil scénář k filmu o Petru Novákovi (†51) pod názvem Den štěstí. Tvůrcům se ale právě potřebná dávka štěstí vyhýbá. V připravovaném snímku měly zaznít zpěvákovy největší hity, jako Klaunova zpověď a Náhrobní kámen, ale cesta k nim je trnitá.

Autorská práva na hudbu k vybraným písním po předčasně zemřelém Novákovi zdědila jeho bývalá manželka, herečka Eva Jakoubková (†53). Po její smrti v roce 2005 pak připadla jejímu otci.

Druhá dcera

„Když byl pan Jakoubek produkcí filmu požádán o souhlas k užití Novákových skladeb, tak nechal svá autorská práva přepsat na Petrova spoluautora, textaře Ivo Plicku,“ informuje předseda zpěvákova fanklubu Stanislav Kolka, který už léta pečuje o jeho odkaz. „Ochranný svaz autorský vše důkladně prověřil a shledal převod autorských práv v naprostém pořádku. Plicka tedy následně podepsal také smlouvu za autora hudby,“ líčí Kolka. Podle něj ale tehdy do děje vstoupila druhá dcera pana Jakoubka Daniela.

Dopis ministrovi

Nejdříve prý zpochybnila podklady pro převod autorských práv. Když zjistila, že jde o notářsky ověřené dokumenty, přišla s lékařským osvědčením, že její otec je nesvéprávný. „Od té doby rozhoduje o autorských právech po Petru Novákovi paní Jakoubková. Odmítla udělit souhlas k použití vybraných písní v plánovaném filmu, a tím zablokovala jeho vznik,“ tvrdí šéf fanklubu, který se dokonce obrátil na ministra kultury Lubomíra Zaorálka (64). Mimochodem, Petra Nováka měl hrát Vojtěch Dyk. Daniela Jakoubková se do uzávěrky tohoto vydání Nedělního Aha! ke kauze nevyjádřila.

Gottová nastoupila do léčebny a zavolala Blesku! A zemětřesení ve Stardance

Video se připravuje ...

Víte, že...

...s prvním hitem Já budu chodit po špičkách se udržel neuvěřitelných 15 měsíců v čele hitparády? Z neznámého Nováka se stala přes noc hvězda.

Celý článek naleznete v tištěné podobě Nedělního Aha! (18. 4. 2021)

Blesk Podcast: 130 let od narození Krále komiků Vlasty Buriana

Video se připravuje ...



Přečtěte si
backora
26. 9. 2021 • 11:04

Velmi bych se přimlouvala , aby film vznikl, byl to vynikající zpěvák.

mbmb
18. 4. 2021 • 06:00

Výborný zpěvák a tragicka postava i s Evou .Určitě by film měl vzniknout '

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.