VÁLKA V RODINĚ! Zpěvák Jiří Schelinger (†30): Bratr vs. dcera | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

VÁLKA V RODINĚ! Zpěvák Jiří Schelinger (†30): Bratr vs. dcera

V rodině Jiřího Schelingera panuje nesoulad. Vlevo jeho bratr Milan.
V rodině Jiřího Schelingera panuje nesoulad. Vlevo jeho bratr Milan. (Reprofoto ČT, archiv)

Musí se obracet v hrobě. Jiří Schelinger (†30) má jubilejní rok. Včera by oslavil 70 let a zároveň je to už 40 let, co se utopil v Dunaji. Přesto se v jeho rodině válčí. Zpěvákova dcera Andrea (50) si »moc nerozumí« s tatínkovým bratrem Milanem (69).

Kdyby nebyl covid, tak by bratr Milan uspořádal vzpomínkový koncert na legendárního interpreta velehitu Holubí dům v pražské O₂ areně, kde by hrál samozřejmě Milan Schelinger Band, což je jediný revival s licencí. A Andrea by zase uspořádala několik malých koncertíků, na kterém by jako revival vystoupili její kamarádi. Se strýcem vůbec nepočítala. Přitom to byl právě Milan, který hrál s Jiřím v kapele poslední tři roky před jeho tragickou smrtí a od roku 1994 koncertuje s jeho písněmi a pokračuje v jeho odkazu.

Slušné tantiémy

Před deseti lety k Jiřího nedožitým šedesátinám nechal Milan na dům v pražských Nuslích, kde s bratrem vyrůstali, zasadit pamětní desku. „A v našem rodišti každoročně pořádám hudební festival Schelingerův Bousov. Bráchu tak lidem stále připomínám a řekl bych, že i díky tomu se pouští v rádiích a jeho desky nebo cédéčka se stále prodávají, a jdou z toho tudíž neteři slušné tantiémy,“ komentuje Milan a vysvětluje, že Andrea je jediná bratrova dědička. Ale tantiémy jí začaly chodit až po listopadu 1989, neboť Jiří Schelinger byl pro své antisovětské postoje v roce 1968 na indexu.

Schelingerova (†30) žena Alena: Dceři jsem tátovu smrt tajila, pak zdědila dluhy!

Video se připravuje ...

Ani máma nebyla vzorná

„Nevím, co proti mně Andrea má, a neptám se ani. Rozhodně vím, že jsem jí nic neudělal,“ říká Milan a brouká si pod vousy, že Andrea je prapodivná existence. „Je to strašná holka a tátovi dělá ostudu,“ říká o ní strýc. 
„Nepracuje, žije z tantiém a nebyla si schopna ani udržet rodinu. První její dítě bylo po rozvodu svěřeno manželovi a nedávno ji vyhodil z domu druhý manžel, se kterým má dvě děti. Prý proto, že holdovala alkoholu...“ nenechává na ní nit suchou Milan. „No jo, s tím nic neudělám. Ona ale její máma, Jirkova první manželka, nebyla žádný vzor. Jirka s ní vydržel pouhé tři roky,“ míní zpěvákův bratr. Jablko prý nepadá daleko od stromu…

Válka exmanželek Jiřího Schelingera (†30)! Pravda o sebevraždě, rozvodu i vztazích!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
-bello-
7. 3. 2021 • 23:22

Schelingera je strašná škoda a jeho smrt musela být děsná.
Brácha dělá dobře, že na něho nezapomíná.
Na Olšanských hřbitovech má Sch. hrob. Vlevo od vchodu Schelinger , vpravo Palach.

begonie
7. 3. 2021 • 07:03

To je teda fakt - překrásná a citlivá vzpomínka

peparychtar
7. 3. 2021 • 05:30

Překrásná vzpomínka při výročí.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.