Český lev 2021 zařve ve tmě! Dovnitř jen s testem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Český lev 2021 zařve ve tmě! Dovnitř jen s testem!

Českého lva bude opět moderovat Václav Kopta.
Českého lva bude opět moderovat Václav Kopta. (archiv Blesku)

Slavnostní vyhlášení filmových cen Český lev bude letos kvůli pandemii velmi komorní. Za zpřísněných bezpečnostních podmínek a bez jakýchkoliv oslav po skončení přenosu. Každý, kdo dnes večer dorazí do Rudolfina, musel navíc už ve čtvrtek podstoupit test na covid-19!

Zhasnutá budova, žádný červený koberec, po kterém by přicházely hvězdy českého filmu... Takhle smutně bude dnes vypadat zvenku budova České filharmonie, kde proběhne vyhlášení filmových a televizních cen. „Bohužel je to pravda. Nic by zvenku nemělo napovídat tomu, že se uvnitř koná předávání cen Český lev,“ potvrdila deníku Aha! Tereza Rychnovská, výkonná ředitelka České filmové a televizní akademie (ČFTA).

„Televizního přenosu se zúčastní pouze nominovaní a předávající. Nikdo z nich ale nemá možnost si s sebou přivést doprovod,“ upřesnila ředitelka. A také odhalila další důležitou podmínku účasti na slavnostním večeru v Rudolfinu. „Každý, kdo vstoupí do budovy, musel ve čtvrtek podstoupit test na covid. Dovnitř mohou jen s negativním výsledkem, a to včetně realizačního týmu,“ zdůraznila Rychnovská. Přímý přenos můžete sledovat dnes od 20:10 na ČT 1.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.