Hvězdný koncert. Vondráčková zářila, Bílou pozlobilo oko! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Hvězdný koncert. Vondráčková zářila, Bílou pozlobilo oko!

Helena Vondráčková byla hlavní hvězdou pátečního večera.
Helena Vondráčková byla hlavní hvězdou pátečního večera.

PRAHA – Letošní Hvězdný koncert na Žofíně se sice musel obejít bez Karla Gotta (66), který je kvůli alergii hlasově indisponován, o to víc ale zářily naše dvě největší ženské hvězdy.

Letošní Hvězdný koncert na Žofíně se sice musel obejít bez Karla Gotta (66), který je kvůli alergii hlasově indisponován, o to víc ale zářily naše dvě největší ženské hvězdy Helena Vondráčková (58) a Lucie Bílá (40)!
Obě za doprovodu Velkého orchestru paláce Žofín a se sborem Alexandrovců za zády strhly publikum svými největšími hity, pozadu nezůstala ani operní diva Marina Vyskvorkina.
Kliknutím zvětšeteNa následný raut ale mnoho hvězd nedorazilo. „Jsem unavená a praskla mi žilka v oku,“ křikla na čekající novináře Lucie Bílá a spolu s manželem Noidem hned po koncertě odjela domů. Ona svým mercedesem a Noid na motorce, kterou se mu Lucie kvůli bezpečnosti snažila rozmluvit.
Jedinou hvězdou, která si tak užila celý večer, byla rozesmátá Helena Vondráčková. Ta s manželem a několika přáteli dokonce ještě zašla do nedaleké vinárny, kde vydržela dlouho po půlnoci!

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Gotta zradily hlasivky

Kliknutím zvětšeteHlasivky fungují jako struny, které rozechvívá procházející zvuk. Výška tónu, jakým mluvíme, je řízena okolními svaly, ty mění jejich napětí. „Hlasivky jsou velmi citlivé, škodí jim přepínání, křičení, kouření, zakouřené prostředí, ale i dýchání studeného vzduchu nebo klimatizace,“ říká lékař Jan Kadleček.
„Při akutních problémech je nejdůležitější především hlasový klid, mluvit krátce a málo. Otorinolaryngolog zpravidla naordinuje léčbu spočívající v inhalacích léků, které stahují překrvení hlasivek,“ uvádí Kadleček.
Cucavé tabletky na hlasivky neplatí. „Taková léčba se k nim nedostane. Pokud člověk chraptí déle než dva týdny, nebo je právě teď na jaře alergik, měl by navštívit lékaře,“ dodává Kadleček.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.