Sirotek Artur Štaidl: Zámožný a láskou obklopený, ale ničený ranami osudu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Sirotek Artur Štaidl: Zámožný a láskou obklopený, ale ničený ranami osudu

S otcem Ladislavem Štaidlem.
S otcem Ladislavem Štaidlem. (Foto Aha! – Martin Hykl, David Kundrát, ara)

Zemřel hudební boss Ladislav Štaidl (†75). Pláče branže, kamarádi, kolegové! Především ale proto, že geniální hudebník a obchodník, který pomohl v cestě na piedestal nehynoucí slávy Karlu Gottovi (†80), svým skonem učinil ze svého nejmladšího syna, a tak životem těžce zkoušeného Artura (24), sirotka.

Když se psal 11. říjen 1996, tak se v porodnici v Apolinářské ulici v 6 hodin 20 minut císařským řezem při epidurální anestezii narodil Štaidlovi a Ivetě Bartošové (†48) syn Artur.Vážil 3,20 kg a měřil 49 cm. „Artura jsem viděla hned, jak se narodil. Byl to úžasný zážitek, když mi ho vytáhli z bříška. Pamatuju si, jak se na mě díval. Přenášela jsem ho tři týdny, nějak se mu asi nechtělo ven. Láďa přišel až po prvním kojení, plakal štěstím a říkal, že mu musíme připravit krásný život,” svěřila se tenkrát Iveta.

Oba dva rodiče se usilovně snažili vytvořit Arťáskovi či Artemu ty nejlepší podmínky. Byli úspěšní, vydělávali krásné peníze. Přesto Artur dostal tu nejtěžší školu života. Zůstal, až na svoje tři sourozence, v životě úplně sám. Když mu byly dva roky, maminka Iveta od otce Láďi doslova zdrhla. Rodiče se o něho soudili, jednou vyhrála ona, jednou on. 

Štaidl po 17 letech přišel o partnerku: O opuštěného tátu se stará syn Artur!

Video se připravuje ...

Trpěl syn i otec

Matka si to v určitou chvíli vůbec neuvědomovala. Artur záhy inklinoval k hudbě, táta ho učil na klavír, Iveta mu zase vštěpovala do hlavy, že bez muziky a not se žít nedá. Když ale v roce 2014 Iveta skončila dobrovolně svůj život pod vlakem, Láďa se stal otcem na plný úvazek. Snažil se ze zhrouceného syna, kterému věnoval patro ve svém činžovním domě v Apolinářské, vytvořit normálního človíčka. Dařilo se mu to. Měli se rádi a rozuměli si.

Děti u smrtelného lože

Potom ale přišel covid a Láďa, byť se ho bál jak čert kříže, a především kvůli Arturovi, a chránil se před ním, seč jen mohl, přeci mu jen podlehl. Zemřel ze soboty na neděli po třítýdenní hospitalizaci na III. interně metabolické JIP ve VFN na Karlově náměstí. A protože lékaři věděli, že jde o poslední minuty jejich víc než prominentního pacienta, povolali k jeho lůžku jeho čtyři děti...

Víme, proč nebyl Pomeje pohřben! A zásadní novinky ve Stardance!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
travina
1. 2. 2021 • 13:02

Vy všichni tady byste potřebovali mlátit, mlátit, mlátit. Možná, že by se vám v mozku konečně rozsvítilo a došlo by vám, jací jste hnusáci!!! Že se nestydíte, vy puberťáci!!!! A ty Bjelochu si opakuj matematiku, neboť ta tvoje logika je absolutně mimo.

mbmb
1. 2. 2021 • 10:07

jak pise stary pes neni to dite.A ta particka v Jebanech byly deti zaslouzilych sudruhov.Stejne jako vekslaci deti policistu.Proto si mysli ze se da vse koupit , syn lucie bile je take chudak pan reziser z otvovic.klausovi deti co videly? matku komunisticko fasistickou slovenku a zlodeje per tatku

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.