Soumrak nad královskou rodinou! NEBEZPEČNÁ HROZBA | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Soumrak nad královskou rodinou! NEBEZPEČNÁ HROZBA

Oficiální oslava narozenin královny Alžběty II. anglicky zvaná Trooping the colour (17. června 2017)
Oficiální oslava narozenin královny Alžběty II. anglicky zvaná Trooping the colour (17. června 2017) (Reuters)

Britové jsou zarmoucení. Už je tomu prý déle než týden, kdy beze stopy zmizela Merlina. I když se jedná o krkavce, tento je svým způsobem pro království nenahraditelný. Merlina totiž 13 let střežila palác Tower v Londýně. Jenže teď je pryč a to prý není vůbec dobře!

Že se krkavec ztratil, vnímají totiž obyvatelé spoleného království podle Blesku jako špatné znamení. Černí opeřenci přitom mají londýnský Tower obývat odjakživa. Nepřetržitě od sedmnáctého století, kdy si tehdejší král Karel II. Stuart vyslechl proroctví o tom, že pokud někdy v budoucnosti ptáci pevnost opustí, království zanikne a země bude uvržena do chaosu. Chov krkavců měl dokonce nařídit dekretem!

Žantovský: Brexit rozděluje i královskou rodinu. Trump porušuje všechna pravidla a zvyklosti

Video se připravuje ...

Poslové smrti


Krkavci v sobě nesou temnou symboliku, v případě těch londýnských to ale platí naopak. Stali se turistickou atrakcí a před návštěvníky se i velmi rádi předváděli. Z toho důvodu byla před několika lety zřízena speciální funkce pro pečovatele o černé opeřence tzv. Raven-mastera čili Pána krkavců. Od roku 2011 tuto pozici zastává bývalý člen královské armády Christopher Skaife, který takto ochočil hned osm krkavců. Ti se podle jeho slov stali pro něj ptačími přáteli. „Když oni mi tak moc připomínají mé kamarády vojáky!“ napsal o nich ve své knize, která se v Británii stala bestsellerem. „Jsou silní, chytří, takticky zdatní a milují rutinu. Mají takový, řekl bych, suchý britský humor. A i když jsou trochu krvelační, navzájem si mezi sebou vytvářejí velmi silná pouta.“

Jenže Merlina je teď pryč. A bude tím pádem chybět! Nehledě na to, že její zmizení může Británii přinést temné dny!

Královský trapas: Trump Alžbětě II. zatarasil cestu, musela kolem

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.