Zesnulý Ivo Niederle (†91): Co mu zhatilo poslední přání? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zesnulý Ivo Niederle (†91): Co mu zhatilo poslední přání?

Ivo Niederle
Ivo Niederle (Blesk Praha_Jindřich Mynařík)

Jeho sen zůstane nesplněný. Herec a nadšený sportovec Ivo Niederle (†91) se v poslední dekádě života rozhodl věnovat své ostatky vědě. Chtěl být i po smrti nějak užitečný. Bohužel v době covidu není možné jeho přání uskutečnit.

Hvězda seriálu Třicet případů majora Zemana se obětavě starala o svou sousedku ze slavného družstevního domu v pražských Dejvicích herečku Marii Kyselkovou (†83). Slavná princezna, která měla na čele zlatou hvězdu, v něm měla životní oporu. Niederle prostě neuměl jen tak sedět s rukama v klíně. Byl členem klubu Amfora, jezdil po republice, hrál fotbal a pomáhal tak vybírat peníze na nejrůznější charitu. Než ho Alzheimrova choroba navždy zbavila vzpomínek, snažil se pomáhat lidem okolo sebe.

„Napadlo ho, že odkáže své tělo na vědecké účely. Musel to patřičně ošetřit, aby to rozhodnutí bylo platné,“ prozradil Aha! jeden jeho z jeho nejbližších přátel. Byl s hercem ve spojení prakticky až do posledních dnů, a dokud byly povolené návštěvy, chodil za ním do domova, kde o herce pečovali. „Neprozradil jsem mu, že v panující karanténě není možné, aby se jeho přání splnilo. Věděl jsem, že by byl hrozně zklamaný,“ dodal zdroj.

Zemřel Ivo Niederle! Mašlíkové rozvod nebude přátelský! A kam odešla Písařovicová?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.