Ellen Page se loučí: Jmenuji se Elliot a jsem trans | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Ellen Page se loučí: Jmenuji se Elliot a jsem trans

Ellen Page oznámila, že je muž jménem Elliot
Ellen Page oznámila, že je muž jménem Elliot (archiv)

Hvězda filmu Počátek se nedávno postarala o pořádný rozruch. Na svém twitterovém účtu oficiálně přiznala, že je trangender.

Kanadská herečka momentálně známá díky úspěšnému seriálu The Umbrella Academy napsala 1. prosince na svůj Twitter přiznání, ve kterém se světem sdílela svou novou identitu. „Jsem trans, má zájmena jsou on/oni a jmenuji se Elliot. Jsem šťastný, že toto mohu napsat, že tu mohu být a že jsem se k tomuto bodu v životě dostal,“ píše nyní již Elliot Page (33).

Zároveň přiznává, že má radost z rozhodnutí svěřit se lidem se svým novým já, které se však pere i se strachem. „Žádám vás o trpělivost. Moje radost je skutečná, avšak i křehká. Navzdory tomu, že se cítím neuvěřitelně šťastný a vím, jak privilegovaný jsem, se také bojím. Mám strach z té invaze nenávisti nebo „vtipů“ a násilí,“ přiznává Elliot. 

Na druhou stranu chce bojovat za ostatní lidi se stejnými pocity, aby se na světě cítili lépe a udělali ho lepším.  Příspěvek se těšil převážně obdivu a Elliot dostává velkou dávku podpory, což se zdá být dobrým začátkem. Ostatně samotná manželka Emma Portnerová okomentovala příspěvek slovy: "Velmi tě miluji, Elliote!". 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.