Rychlý, Adamovská, Morávková a spol.: Jak jim Ordinace změnila život! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Rychlý, Adamovská, Morávková a spol.: Jak jim Ordinace změnila život!

Ordinace v růžové zahradě 2
Ordinace v růžové zahradě 2 (TV Nova, archiv)

Za dlouhých patnáct let, kdy se natáčel seriál Ordinace v růžové zahradě, se proměnily jak osudy jeho hlavních hrdinů, tak i samotní herci. Mnozí se rozvedli, mnohé se vdaly, stali se z nich rodiče nebo dědečci.

15 let, 17 mrtvých

Když to zprůměrujeme, zemřela víc než jedna oblíbená postava ročně. První z nich byla v roce 2007 doktorka Gita Petrová (Daniela Šinkorová). Její smrt v seriálu vidět nebyla, zemřela při rvačce neonacistů. A následovali další – doktor Čížek (Ladislav Potměšil) dostal infarkt, inženýr Haken (Martin Trnavský) spadl z výškové budovy, primář Frynta (Jan Šťastný) zemřel na rakovinu, Magdě Mázlové (Markéta Plánková) selhalo srdce, v loňském roce pak doktor Svoboda (Libor Stach) spáchal sebevraždu. Co odchod, to originál.

Bez balíku peněz

Protože Ordinace skončí (na obrazovce zůstane ještě v první polovině příštího roku), herci přijdou o nemalé peníze. Honorář za natáčecí den se pohybuje od 10 000 do 17 000 Kč, takže celková částka se odvíjí od počtu natáčecích dnů v měsíci. Pokud je jich víc, jde o značnou sumu. Například Petr Rychlý jich mnohdy míval i 13 měsíčně.

Petr Rychlý (55): Trojnásobný dědeček

Do Ordinace nastupoval jako rozvedený dvojnásobný otec, dnes je nejen podruhé ženatý, syny má tři, ale navíc je i trojnásobným dědečkem. Primář Mázl to neměl s ženami jednoduché, za patnáct let v seriálu jich vystřídal několik. Jeho představitel Petr Rychlý to neměl snadné ani v soukromí. Rok předtím, než přišel do Ordinace, se rozvedl. S herečkou a dabérkou Pavlou Vojáčkovou (56) měl v té době dva syny – Matěje (31) a Ondřeje (28). Ten si s ním v Ordinaci zahrál – dokonce jeho vlastního syna! O dva roky později se podruhé žení – tentokrát s tenistkou Janou Pospíšilovou (50) a společně mají třetího syna Petra (13).

Konec Ordinace! Fanoušci jsou v šoku. A jak vypadá sociální byt Dominiky Gottové

Video se připravuje ...

Ivana Jirešová (43): Boj o dceru

Když do seriálu Ivana Jirešová (43) nastoupila, bylo její jediné dceři Sofii půl roku. Dnes je z ní velká slečna, která jde v maminčiných stopách – studuje herectví na konzervatoři. Během natáčení si Ivana prožila nejedno nelehké období – rozešla se s otcem Sofie, novinářem Ondřejem Höppnerem a i přes její nesouhlas a dlouholetý boj soud nařídil střídavou péči o dceru, kterou Ivana těžce nesla. Ani její druhé manželství se zpěvákem Viktorem Dykem (51) nedopadlo růžově. Brali se v roce 2008, manželi byli osm let.

Zlata Adamovská (61): Nová láska

Dá se říct, že Ordinace jí zásadně změnila život. Na natáčení našla novou lásku. Herečka Zlata Adamovská přišla do seriálu jako manželka publicisty Radka Johna (65). Šlo o druhého manžela, prvním byl Vadim Petrov ml. (63). Když se ale dozvěděla, že má Radek John nemanželské dítě, vztah rázně ukončila. Pak začala točit s kolegou Petrem Štěpánkem (72) a nový pár byl na světě. O jejich lásce se dlouho šeptalo, nakonec se před sedmi lety vzali.

Radim Fiala (49): Děti v utajení

Role doktora Hanáka mu dala image drsňáka a lamače ženských srdcí. Do Ordinace přišel v roce 2008 a stal se tak populární postavou, že v ní zůstal dodnes. O svém soukromí brněnský rodák nikdy nemluvil. Dodnes veřejně neprozradil, zda je svobodný, či ženatý. Tiskem pak proběhla informace, že má dceru. To jediné herec později uvedl na pravou míru, když přišel jako host do Koptashow: „Přitom mám dva syny“, vypadlo z něj.

Dana Morávková (48): Přišla o peníze

S manželem Petrem Maláskem (55) tvoří dlouhá léta dokonalý pár a zdá se, že skandály se jim vyhýbají. Když Dana Morávková nastoupila do Ordinace, bylo jejich synu Péťovi sedm. Dnes je z něj dospělý muž, který už opustil rodné hnízdo – studuje v Británii anglickou literaturu a tvůrčí psaní. Se seriálem má ale Dana spojenou jednu nepěknou vzpomínku – kolegyni Veronice Gajerové (57), která tu hrála sestřičku Pantoflíčkovou, půjčila peníze, které ale už neviděla. Herečka si totiž od kolegů vypůjčila dohromady pět milionů a neměla na splácení.

Morávková, Čenský, Adamovská: Unikátní dokument z natáčení Ordinace, která ohlásila konec!

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
mord
29. 11. 2020 • 08:00

Praskne ti že závisti cevka smudlo. Jsou další seriály a vznikne hned nový kde budou mít herci stejně peníze. To neprezijes

DWEI
29. 11. 2020 • 07:14

Nejvyšší čas Ordinaci ukončit i když herci budou kňučet... Za jeden natáčecí den mají tolik, co důchodce na celý měsíc. Kdyby se rozhodli seriál ukončit už letos na jaře, bylo to ještě lepší. Současné díly mají víc než trapné zápletky a i výkony např. Godly, Řezníčka, Badinkové jsou víc než podprůměrné

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.