Prymula šikula? Jeho dcera si může jásat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Prymula šikula? Jeho dcera si může jásat!

Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) na tiskové konferenci po zveřejnění jeho noční návštěvy (23.10.202
Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) na tiskové konferenci po zveřejnění jeho noční návštěvy (23.10.202 (ČTK / Šimánek Vít)

Z údajného neodkladného jednání na Vyšehradě v restauračním objektu Rio´s má sice z ostudy kabát, dcera Karolína je ovšem podle tvrzení webu Expres.cz celkem slušně zajištěná. Má na tom podíl její táta Roman Prymula?

Dcera ministra zdravotnictví vystudovala univerzitu na jižní Floridě, na níž absolvovala obory epidemiologie, veřejné zdravotnictví a biostatistika. V roce 2013 pak založila v Hradci Králové firmu Biovomed, s. r. o. Ta se specializuje na poradenství v oblasti zdravotnictví. Jablko nepadá daleko od stromu, může někoho napadat. Spekulativní ovšem může být, že Karolíně bylo tehdy pouhých 24 let a v daném oboru nikdy nepůsobila, jak zmiňuje citovaný zdroj. Shodou okolností působil Prymula v té době jako předseda České vakcinologické společnosti a jako ředitel FN Hradec Králové. Ve firmě své dcery pak byl zapsaný jako prokurista a jednatel. Střet zájmů? Podle současného ministra zdravotnictví nikoliv.

„Od listopadu 2015 je dcera trvale v České republice a je logické, že postupně aktivity společnosti převezme. To, že je v čele s. r. o., neznamená, že studie sama garantuje. Hlavním zkoušejícím ve všech studiích byl a je prof. MUDr. Roman Prymula, CSc., PhD.,“ napsal v červnu 2016 ve svém vyjádření pro Zdravotnický deník epidemiolog Roman Prymula.

Snímky, které usvědčily Prymulu: V hospodě vlastním opatřením navzdory!

Video se připravuje ...

Firma Biovomed zaznamenala podle webu Ceskavec.com a výpisů z obchodního rejstříku raketový růst. V roce 2013 získala zakázky za neuvěřitelných 32 milionů korun. A to byla na trhu pouhé tři měsíce! Rok poté vykázala tržby 41 milionů. Dařilo se jí i v roce 2015, kdy firma utržila 34 milionů. Zlom v hospodaření přišel v roce 2016, kdy byl Prymula odvolán, když média začala upozorňovat na střet zájmů.

Od této chvíle se tržby uvedené společnosti začaly najednou propadat. V osudovém roce 2016 firma Biovomed utržila 5,5 milionu, následující rok to bylo téměř 5 milionů a v roce 2018 už byla ve ztrátě jeden milion korun. I tak stihla za 5 let utržit 117 milionů korun. 

Nyní najednou ožívá další firma Karolíny Prymulové. Společnost Medium, která jí od roku 2017 patří, získala letos v létě statisícovou dotaci, jak uvádí Blesk.cz. Na nákup technologií k výrobě dezinfekce dostala firma 5. srpna dotaci ve výši 650 tisíc korun. Peníze jí, jak uvádí euro.cz, přiklepla výběrová komise ministerstva průmyslu a obchodu. „Díky finanční podpoře bude moci příjemce vyrábět dezinfekci, což posílí jeho konkurenceschopnost,” zdůvodnila mluvčí ministerstva průmyslu a obchodu Štěpánka Filipová s tím, že dotace tvoří polovinu investované částky. Jde přitom o firmu, která doposud vykazovala jen minimální činnost. 

„Nikomu nezávidím jeho peníze a ani luxusní auta. Jenže Roman Prymula dával své bohatství a moc, kterou získal, ostentativně najevo. Všichni jsme věděli, že má velmi nadstandardní příjmy a vlastně jen čekali, kdy se všechno provalí,“ svěřil Zdravotnickému deníku lékař, který se pohybuje v oblasti vakcinologie, ale nechce zveřejnit svou identitu.

Podle něj je téměř jisté, že vše probíhalo naprosto legálně. Roman Prymula byl prý velmi schopný v získávání klinických studií. Byl to právě on, kdo klinické studie vakcín do Česka přivedl a díky němu se u nás začaly provádět. Jenže během let prý vytvořil tak trochu mafiánský systém, kdy tyto studie musely probíhat přes něj, uvedl dotyčný zdroj pro Expres.cz.   

Reakce Prymuly na video zachycující party:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
-bello-
27. 10. 2020 • 11:05

to:mbmb
pro mě je momentálně nejvíc důležitý, co má Prymula v hlavě.
A to tam o epidemiích nemá ani Štíhlý Vojtěch Adam , ani štíhlý Babiš. Ti vám všem rozvolnili a teď sklízíte s nimi.Dřepíte doma a jistě tloustnete jako " plukovník "

mbmb
26. 10. 2020 • 11:05

vyzrany vojak a i Faltynek vypadaji hrozne stare ,to ma byt plukovnik ? ! Bachor ,ples hruuuzaa .To je svazak ***dny i za mlada

adeso
25. 10. 2020 • 18:02

bella - naprosto s váma souhlasím a dělat pod Babišem? To radši chodit po světe chudý

-bello-
25. 10. 2020 • 15:43

Nechte toho!
Je to boj proti Babišovi přes Prymulu!
Kdokoli to teď vezme má cestu umetenou.Základ má, bude jen pokračovat v tom, co začal Prymula.
Babiš háže přes palubu odborníky, aby se nááhodou nepošpinil a blbá rouška v noci je mu záminkou!

pjotri
25. 10. 2020 • 13:49

Mozna chtel Romanek, na slezine v hospode, nabidnout Haverlantovi vyhodnou dodavku sve desinfekce do ostravske nemocnica a za to ze ho doporuci na misto sefa VZP...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.