Drsná autobiografie Mariah Careyové (50): Sestra mě chtěla prodat pasákovi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Drsná autobiografie Mariah Careyové (50): Sestra mě chtěla prodat pasákovi!

Mariah Carey
Mariah Carey (profimedia.cz)

Slavná diva odhalila všechna svá tajemství v novém životopise, který čtenáře vtahuje do světa nejen luxusního života světové megastar, ale ukazuje i scény domácího násilí, šikany, drog a rasismu.

„Díky zpěvu jsem mohla utéci do jiného světa. Byla to radost, ale hlavně i způsob, jak přežít,“ píše 50letá Mariah Careyová v memoárech, jež propaguje, kudy chodí. Dnes má pověst zhýčkané divy, která má nejen božský hlas, ale i hvězdné manýry. Její šatny musí být plné koťátek a štěňat, autogramy podepisuje z trůnu. Z nové knihy však vyplývá, že tyto »extrabuřty« mají původ v jejím mimořádně nešťastném dětství.

Vyrůstala v chudobě
Když jí byly tři roky, její matka se rozhodla odejít od jejího otce (byl Afroameričan) a malou Mariah vzala s sebou. Peněz neměly nazbyt a v jednu chvíli žily v polorozpadlém domě, o kterém se mluvilo jako o »chatrči«. Možná proto si dnes tolik potrpí na luxus.

Sesterská nevraživost
„Když mi bylo dvanáct, sestra mě zdrogovala valiem, nabídla mi kokain a snažila se mě prodat pasákovi,“ vzpomíná na sestru Alison, která Mariah předhodila svému staršímu příteli, z jehož spárů jí zachránil až kolemjdoucí muž.

Mariah Carey:


Ve škole
Když jí bylo 13, její spolužáci se dozvěděli o jejím smíšeném původu. „Ve školním autobuse po mně plivali,“ vzpomíná na těžké období, během kterého se musely s matkou 13x přestěhovat.

Bankomat s parukou
Ke zpěvu ji přivedla matka, která bývala operní zpěvačkou. „Ve třech letech jsem dokázala zazpívat operní árii v perfektní italštině.“ Matka ji v kariéře zpěvačky podporovala, podle Careyové to však bylo hlavně kvůli penězům. „Považují mě za bankomat s parukou na hlavě,“ píše o své rodině.

Manželství bez lásky
Ke slávě jí pomohl zejména šéf nahrávací společnosti Tommy Mottola (71), kterého si v roce 1993 vzala. Manželství však nebylo šťastné a Mariah se ve vlastním domě plném kamer a ozbrojených bodyguardů cítila jako ve vězení. Po rozvodu se jí však rozhodl pomstít. „Využíval své moci a konexí, aby mě potrestal.“

Takhle vypadala ještě loni na koncertě:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.