Hlaváčová o soukromí s Munzarem! Měla jsem strach i o sebe | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Hlaváčová o soukromí s Munzarem! Měla jsem strach i o sebe

Herec měl v posledních letech velké problémy s chůzí.
Herec měl v posledních letech velké problémy s chůzí. (Aha! - Pavel Machan, Roman Souček)

Ačkoliv se v případě Jany Hlaváčové (82) a Luďka Munzara (†85) nejednalo o lásku na první pohled, patřili k nejstabilnějším hereckým párům. Oba museli v životě nejdříve projít těžkou životní zkouškou, než jeden v druhém našli osudový protějšek.

Poznali se v roce 1965 v Národním divadle při přípravách Topolovy hry Jejich den. On hrál jednu z hlavních rolí, ona coby studentka docházela na zkoušky spolu s Milenou Dvorskou pro případ, že by bylo třeba zaskočit za někoho chybějícího. „Luděk hrál s mojí kolegyní Marií Tomášovou. Říkala jsem si, takového bych chtěla bráchu. Vnímavého, laskavého,“ vzpomíná Hlaváčová dle webu iDNES.cz. Jenže byla vdaná a Munzar byl ženatý. „Když jsem viděl Janu, ty oči a krásné rty, mrzelo mě, že jsem zadaný,“ netajil Munzar.

V době, kdy se dali dohromady, měli za sebou velmi složitá životní období. Hereččin první manžel, herec Jiří Michný (†34), se kterým má dceru Terezu, zemřel na roztroušenou sklerózu. Munzar se rozvedl s loutkoherečkou Naděždou Musílkovou a přišel přitom na mnoho let o jejich dceru Johanu.

Poslední ovace v Národním: Takhle Munzara (†85) vyprovodili do hereckého nebe

Video se připravuje ...

Ačkoliv je spojily nešťastné události, manželství měli spokojené.  Lásku hvězdného páru zpečetilo v roce 1971 narození dcery Báry. „Nebylo to zadarmo. Prožila jsem si pád na ústa ve věku, kdy jsem měla ještě šanci pochopit, jaké jsou moje životní hodnoty a co v životě potřebuji. A Luděk si v podstatě prožil něco podobného. Takže velice zraněni jsme se k sobě přibližovali a vážili si kvalit druhého,“ vzpomínala po letech dle iDNES.cz Hlaváčová.

Vztah Hlaváčové a Munzara byl vybudovaný na vzájemném porozumění. Ačkoliv s jedním z koníčků svého manžela se herečka těžce vyrovnávala.  Munzar byl automobilový závodník a věnoval se i sportovnímu létání.  „Byla bych moc nerada, kdyby mi někdo něco zakazoval, nebo mě omezoval. Proč bych to měla dělat já? Moc se mi líbilo, že i dospělý chlap dokáže zůstat ‚klukem‘. Jediné, co jsem těžko zvládala, byl právě strach,“ vysvětlovala svůj přístup herečka. 

„Věděla jsem, že není hazardér, když létal, tak mi vždycky říkal: ‚Podívej, kolik se denně na silnici zabije lidí.‘ Měla jsem ale i strach o sebe. Co já bych bez něj dělala? Jak bych mohla být ještě někdy šťastná?" kladla si tehdy otázku Hlaváčová.

Jana Hlaváčová převzala cenu za dabing:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
IngKecner
18. 8. 2020 • 11:41

Stáří nikoho nedohání. Ono jde od pětadvacítky pomalu, krůček za krůčkem.

havran2
18. 8. 2020 • 08:17

Bohužel,stáří dožene každého.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.