Anička Slováčková (24): Kříže na těle kvůli ozařování | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Anička Slováčková (24): Kříže na těle kvůli ozařování

Anička Slováčková
Anička Slováčková (Irena Zlámalová/instagram.com)

Jako by nestačilo, že si myšlenky na rakovinu prsu nosí v hlavě. Stopy po ozařování má teď Anna Slováčková (24) i na těle. Kvůli poslední fázi léčby si musí na hrudník kreslit podivné čáry.

Je neuvěřitelně statečná. Pokaždé, když si stoupne před zrcadlo, si ale musí vybavit, čím si od loňského října její organismus prochází. Rakovinou prsu. V místě, kde ji lékaři preventivně ozařují, aby se rakovina po náročné léčbě znovu nevrátila, má tlusté černé čáry ve tvaru kříže. „To, co na mě vidíte načmáraný, není tetování. Je to barva na ozařování,“ vysvětlila těm, kteří se jí zvědavě vyptávali, co to má. Anička si navíc musí znaky hlídat, aby se jí nesmyly a donekonečna obtahovat.

Anička Slováčková po operaci nádorů: Výsledky jsou všelijaké! Další chemoterapie a ozařování.

Video se připravuje ...

„Vždycky si to takhle musím nakreslit, aby ozařovali jen to správné místo. Kérka tam bude časem, až budu mít po operaci,“ vysvětlila dcera Dagmar Patrasové (64) a Felixe Slováčka (77). „Budu ráda, pokud mi poradíte, čím to obtahovat, co vydrží déle než běžná lihovka. Jak se teď v létě hodně potím, tak se mi to hned smyje,“ dodala Anička, která má za sebou už chemoterapie a operaci, při které jí odstranili zhoubná ložiska. Všechno vypadá, že je na dobré cestě k uzdravení.

Velká proměna Aničky Slováčkové v Ordinaci!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.