Vidím tě, mrňousku! Na miminka v Česku míří kamery | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Vidím tě, mrňousku! Na miminka v Česku míří kamery

Maminky si mohou oddychnout!
Maminky si mohou oddychnout! (Michal Charbulák)

Nejistota a strach o novorozeňata umístěná na jednotce intenzivní péče jsou teď pro jejich rodiče o dost menší. Na kamerách se kdykoli kouknou, co jejich dítko zrovna prožívá.

Unikátní službu zavedla Fakultní nemocnice Ostrava. Maminky i tatínkové vidí péči o své děti v inkubátorech v přímém přenosu. Svou předčasně narozenou Amálku může pozorovat i čerstvá maminka Tereza Bierská. „Byla jsem příjemně překvapená, že tady ta možnost je, protože jsem nějakou dobu za malou nemohla,“ svěřila se maminka, která po císařském řezu ležela také na JIP.

Video se připravuje ...

Pocit, že na svou dcerku kdykoli vidí, ji uklidňuje. „Viděla jsem, jak s ní sestřičky či doktoři zacházejí, jak se malá hýbe. Pozorovala jsem ji od sebe z oddělení, doma se připojil i manžel a Amálku jsme sledovali společně. Obraz je úžasný, je to skvělá možnost,“ uzavřela Bierská. Při současných opatřeních proti koronaviru možnost sledovat miminka oceňují také tatínkové, kterým jsou návštěvy porodnice momentálně zapovězeny.

Video se připravuje ...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.