Veronika Žilková (58): Nejhorší kšeft jejího života... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Veronika Žilková (58): Nejhorší kšeft jejího života...

Veronika Žilková
Veronika Žilková (Foto herminapress.cz )

To se jí stalo poprvé. Veronika Žilková (58) nedostala za natáčení několikadílného cestopisu zaplaceno. „Jako žena diplomata jsem pracovala zadarmo,“ vysvětlila herečka, jejíž manžel Martin Stropnický (63) je v zemi velvyslancem.

Scénář mámě napsal syn Cyril Navrátil (32). Z deseti plánovaných dílů stihli natočit pouze devět, pak udeřil koronavirus a do země nemohl přijet druhý kameraman. Přesto herečka vytvořila zajímavý obraz svého dočasného domova. „Izrael je na rozdíl od názorů, které panují, velice bezpečná země. Myslí zde hodně na postižené, vše je bezbariérové,“ tvrdí Veronika. Vzala práci na dokumentu velmi zodpovědně a to, co poznala, na ni udělalo dojem.

„Lidé jsou zde pracovití a pozitivní. Po válce se sem přistěhovali Židé, kteří přežili holokaust a založili v poušti novou vlast,“ popisuje Žilková. „Připíjejí si po válečných zkušenostech ne na zdraví, ale na život. Neplýtvají vodou, váží si jí, zalévají rostliny důmyslně zespoda ke kořenům. Mají vodu užitkovou a pitnou, ne jako u nás,“ prozradila Žilková, které je v seriálu průvodkyní Izraelem. „Všichni by měli poznat kolébku civilizací,“ zve na podzim k obrazovkám.

 

Veronika Žilková přiznala: Svatba syna v ohrožení a pláč po hovoru s vnoučaty!

Video se připravuje ...

Jakub Vágner (38) na rybnících
České rybí legendy
Už si splnil hodně snů a ryby chytal leckde po světě. Nyní Jakuba nostalgie zavála zpět do Česka. „Vypráví se mnohé legendy, například o obrovských rybách skrytých na dně Orlíku nebo na jiných místech. S potápěči jsme zjistili, jak to je ve skutečnosti. Kromě úhořů, jejichž osud mě fascinuje, mapujeme v pořadu České rybí legendy ještě štiky a sumce.“

Martin Písařík (41) přiznal strach
Po jedné stopě do Iráku
Vyjel si na motorce se známým cestovatelem slovinského původu Igorem Brezovarem (47). „Igor vybral Irák a já ve slabé chvilce souhlasil. Byla místa, kde jsme museli být opatrní,“ říká Martin. Uvědomuje si, že se mu takový časově náročný projekt z cest může pracovně vymstít. „Stává se, že mi třeba zavolají kvůli nové zajímavé práci a já musím odříct, protože mám naplánovanou cestu. Je to něco za něco,“ dodává.

Petra Nesvačilová (34) zkoumala trenýrky
Český žurnál
Před 5 lety zavlály nad Pražským hradem místo prezidentské standardy. Červené obří trenýrky vyvěsili členové skupiny Ztohoven. „Využila jsem toho, že můj spolužák z gymplu je mezi nimi,“ říká herečka a režisérka. „Zajímavé je například setkání se skupinou Vojna, která se ukrývá před Putinem. Každý divák má možnost si sám vytvořit vlastní názor. Je to můj první situační film, který se snaží vyjít z pozice pozorovatele a vyjadřuje se právě zmíněnými situacemi,“ zve Petra k obrazovce. Ráda si občas vymění pozici před kamerou za tu režisérskou za kamerou.

Filip Remunda (47) chovatelem
Slepice v tísni
Režisér Filip Remunda, vnuk Stanislava Remundy (†83), do akce, kterou točil pro Český žurnál, zatáhl rodinu. Rozhodl se s kolegou, že začnou na chalupě chovat slepice na vlastním dvorku. „Nakoupili jsme ty z klecového chovu, byly zubožené, děti se divily, proč nevypadají jako ty sousedovy, které vyrůstaly u nich,“ líčí režisér. Nakonec slepicím koupil i kohouta, aby jim zlepšil kvalitu života. Posun mohou diváci posoudit sami.

Co ještě uvidíte
V pořadu Sama doma se objeví dvě nové tváře:
Barbora Černošková (38), která původně dělala ve sportu, a moderátorka Petra Eliáš Voláková (41). Režisér a scenárista Martin Vadas (66) připravil dokument o osudu Rudolfa Slánského (†50), nejmocnějšího muže KSČ, který se nakonec stal její obětí. Režisér David Bonaventura připravil dokument o fenoménu Dukla. Prošli jí vynikající sportovci – manželé Zátopkovi, Barbora Špotáková (39), Eva Samková (37) a Ester Ledecká (25). Vzpomínky se dostane také slavným osobnostem, například Janu Amosi Komenskému při příležitosti 350 let, které uplynuly od jeho úmrtí.

Veronika Žilková po návratu do Česka: Z domu vystěhovala syna i s těhotnou přítelkyní!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.