Rodina Jakeše (†97) má problém: Bojí se ho uložit do hrobu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Rodina Jakeše (†97) má problém: Bojí se ho uložit do hrobu!

Milouš Jakeš
Milouš Jakeš (Nguyen Phuong Thao)

Komunistické nebe nedávno zemřelého generálního tajemníka ÚV KSČ Milouše Jakeše (†97) dosud nepřijalo! Podle informací Nedělního Aha! se totiž definitivní tečku zdráhají udělat sami pozůstalí.

„Zůstane ze mne urna s popelem, než ho někde rozpráší. Tím to pro mě hasne,“ prohlásil Jakeš před několika lety v dokumentu Milda, který o něm natočil režisér Pavel Křemen. Ten mapoval Jakešův život od mládí až do posledních let a v jedné pasáži také bývalý komunistický politik mluví, co se stane, až zemře. Jenže podle zdrojů Nedělního Aha! rodina otcovy představy asi hned tak nenaplní. „Zatím ho nikam neuloží, jelikož se bojí možných vandalů,“ prozradil zdroj.

Ukázka z projevu Milouše Jakeše na Červeném Hrádku.

Video se připravuje ...

Se ženou navždy?

Ze stejného důvodu – tedy aby se hrob nestal terčem útoků – údajně nepohřbili ani Jakešovu ženu Květenu. Ta zemřela před Vánocemi roku 2013. Pochopitelně, jméno bývalého pohlavára na náhrobku by mohlo u některých způsobovat rudé vidění, na druhou stranu Jakeš si na slabou fanouškovskou základnu rozhodně nemohl stěžovat. Při oslavách Svátku práce v režii současných komunistů se s ním totiž mnozí chtěli vyfotit, získat autogram nebo si společně zanadávat na dnešní »pořádky«...

Není ale vyloučeno, že také Jakešův popel zůstane v urně. Aspoň urnu milované ženy – jak také ukázal dokument Milda – měl Jakeš ve svém bytě neustále na očích. S Květenou Jakeš prožil sedmdesát let a byla to prý jeho vůbec první holka. „Postupně jsem s ní navázal rozhovor, pak jsme spolu šli do přírody. Co bych nejvíc ocenil, ona se vzorně starala o děti,“ vzpomínal Jakeš. Když však bývalý pohlavár předminulý čtvrtek zemřel, rodina se rozhodla zprávu moc nešířit. Dokonce i poslední rozloučení minulé úterý proběhlo v motolském krematoriu jen v pár lidech. Podle některých médií hladký průběh dokonce jistila najatá ochranka.

Jakeš se zotavil z dopravní nehody. Video zde:

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.