Přiznání známého tenisty: Chystal si sebevraždu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Přiznání známého tenisty: Chystal si sebevraždu!

Mezi Rogerem a Andym na Turnaji mistrů 2010. urnaji mistrů 2010.
Mezi Rogerem a Andym na Turnaji mistrů 2010. urnaji mistrů 2010. (Foto Profimedia.cz)

Vždycky působil dojmem vyrovnaného pohodáře, a zatím... Švédský tenista Robin Söderling (35) nyní přiznal, že žil v neustálé panice, a dokonce myslel na sebevraždu!

Byl čtvrtým hráčem světa, dvakrát si zahrál finále French Open, v roce 2009 dokázal v Paříži vyprášit kožich neporazitelnému Nadalovi. Když v červenci 2011 v Bastadu deklasoval konkurenty včetně Berdycha, jehož zesměšnil 6:1, 6:0, nikdo netušil, že to bylo jeho poslední vystoupení na profiokruhu. „Přijel jsem tehdy domů a jen brečel,“ prozradil. Kariéru mu utnula v 27 letech mononukleóza, po níž trpěl únavovým syndromem a oslabeným imunitním systémem. Jenže teď se ukazuje, že tato oficiální verze nebyla zcela pravdivá!

Robin si totiž procházel peklem. „Měl jsem záchvaty úzkosti. Seděl jsem v bytě a i ten nejmenší hluk mi způsobil paniku. Zazvonil telefon a já se celý roztřásl,“ řekl švédskému rádiu. Důvod? Nemístný tlak, který na sebe dával. „Měl jsem pocit, že kromě velké trojky Federera, Nadala a Djokoviče nesmím s nikým prohrát, jinak by to bylo selhání.“ Úzkost ho prý rozežírala zevnitř. „Spadl jsem do bezedné černé propasti. Panikařil jsem, že bych měl zase jít na kurt a hrát. Dokonce jsem si na Googlu hledal, jak spáchat sebevraždu,“ přiznal. Tak daleko to naštěstí nikdy nedošlo. „Ale tehdy mi přišlo všechno lepší než život v tomhle pekle.“ O svých psychických problémech se rozhodl promluvit, aby pomohl podobně postiženým sportovcům.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.