Šok herečky Steimarové (75): Plameny ji vyhnaly na ulici! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Šok herečky Steimarové (75): Plameny ji vyhnaly na ulici!

Evelyna Steimarová
Evelyna Steimarová  (archiv Blesku)

Obrovská rána a šlehající plameny. Výbuch v domě v pražských Holešovicích včera usmrtil muže, následný požár vyhnal na ulici přes 50 lidí. Mezi nimi i herečku Evelynu Steimarovou (75), kterou poté musela konejšit a starat se o ní švagrová Soňa Kodetová (75) a její dcera Anna Polívková (41).

Anička ihned po zjištění tragické události vyrazila k bydlišti své maminky ve Strojnické ulici na Praze 7. Tam ji s velkou úlevou spatřila stát ve společnosti vdovy po Jířím Kodetovi (†67) Soni.

Mobil nebrala

„Na internetu jsem hned zjistila, co se stalo. Viděla jsem, že je to dům, kde žije Evelyna. Volala jsem jí, ale nebrala to,“ popsala dramatické chvíle Kodetová, která bydlí hned za rohem. „Teď jsme u mě, ráda jsem poskytla Evelyně azyl. Vzhledem k tomu, co si prožila, je v pohodě,“ ubezpečila.

Výbuch po osmé

Výbuch rozduněl Strojnickou ulici na Praze 7 po osmé hodině ráno. Na místě zemřel muž bydlící ve třetím patře, odkud se požár šířil. „Utrpěl těžká zranění a zdravotníci mu už nemohli přes veškerou snahu pomoci. Dále jsme ošetřili a převezli do nemocnice ženu, která se nadýchala zplodiny a další dvě popálené osoby,“ řekla mluvčí záchranky Jana Poštová.

Výbuch bytu ve Strojnické ulici v Holešovicích, 1. července 2020

Video se připravuje ...

Velká evakuace

Požár se přes nosnou příčku šíril i do sousedního domu. „Proběhla proto evakuace osob z obou vchodů pomocí vyváděcích masek a výškové techniky,“ řekl mluvčí hasičů Martin Kavka. Podle něho není ohrožena statika domu. Přesnou příčinu vzniku požáru určí vyšetřování, podle informací z místa se mělo jednat o únik plynu.

Sousedka: Obrovská rána a sypající sklo

Adrianě Rakusové včera začínala dovolená a těsně před výbuchem proto ještě odpočívala v posteli. „Najednou se ozvala obrovská rána a viděla jsem, jak se okolo našeho okna sype sklo a padají věci. Ihned jsem proto vyběhla ven,“ popsala Aha! Rakusová, která bydlí v přízemí. „Celý barák se zatřásl a sypaly se tabule s okny. Přes odvětrávací šachtu se kouř dostal až do pátého patra, kde bydlím,“ řekla Lenka Brůhová.

Spot Díky pěstounství iniciativy Dobrý start

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.