Steimarová s Polívkovou v slzách: Slavný herecký rod zasáhla smrt! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Steimarová s Polívkovou v slzách: Slavný herecký rod zasáhla smrt!

Anička s maminkou Evelynou.
Anička s maminkou Evelynou. (Foto: Aha! - Marek Pátek)

Slavný rod Steimarů přišel o důležitého člena. Julie Juhanová (†72) zemřela 9. července ve svém bytě. Úspěšná manažerka luxusních hotelových řetězců strávila většinu života v Kanadě. Naposledy ale vydechla v rodné zemi. 

Dcera herečky Jiřiny Steimarové (†91) a automobilového závodníka Jaroslava Juhana (†89) žila jako malá v rodinné vile v pražském Podolí s bráškou Jiřím Kodetem a sestrou Evelynou Steimarovou. Její otec v roce 1951 emigroval a Julie v srpnu 1968 odjela za ním do Ženevy. Doma ji nic nedrželo. Jak Julie vylíčila před dvěma lety v knize Život ve stínu slavného hereckého rodu Steimarů, byla jediná, kdo se v rodině nevěnoval umění. Zato měla obrovský talent pro manažerskou práci a zaujalo ji hoteliérství. Pracovala v prestižních řetězcích, naposledy ve Four Seasons. 

„Jednou tam bydlel Jack Lemmon, představil se mi a políbil mi ruku. Točil tenkrát film s Elizabeth Taylorovou,“ vzpomínala. Zpočátku si v emigraci přivydělávala modelingem, dokonce v Ženevě absolvovala školu pro manekýnky. Hotelový byznys ji ale potom zcela pohltil. V roce 2003 Julii diagnostikovali rakovinu prsu. Podstoupila v Čechách chemoterapie, operace a navzdory chmurným prognózám přežila. Taky jí stejně jako bratrovi Jiřímu operovali kyčel. Byla ale stále plná optimismu. „Potkala jsem hodně bezvadných lidí, mám spoustu krásných zážitků, život mě hrozně baví,“ napsala na konci své knihy Julie. Teď z toho mrazí. Dlouhověkost po svých rodičích bohužel nepodědila.



Přečtěte si
DWEI
15. 7. 2019 • 10:09

bobou - po přečtení článku mě napadlo to samé. Vrcholná a úspěšná manažerka, ale operace, chemoterapie, následná léčba a rehabilitace po operaci kyčle zde v Česku a za hubičku

kinki
15. 7. 2019 • 09:40

To iste robi aj Belohorcova a jej rodinka. V mediach sama slava a ody na Miami,ale zakazdym dolezie do Ciech a na Slovensko sa dat do poriadku.

bobou
15. 7. 2019 • 09:19

Další osoba, která žila mnoho let v cizině a když onemocněla hezky rychle do "nenáviděné" ČR, hezky zadarmo se léčit a operovat. Kolik tato paní asi odvedla na zdravotním pojištění, když zde mnoho let ani nežila a její jediná zásluha byla jenom v tom, že si asi nechala naše občanství, nebo jí bylo vráceno? Je až s podivem, kolik lidí se po těch letech strávených v emigrace ( a jak často i prohlašují v luxusu) na stará kolena vracejí do rodné země, kterou kdysi rádi opouštěli.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.