Kleopatra Elizabeth Taylorová: Život plný drog a špíny | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Kleopatra Elizabeth Taylorová: Život plný drog a špíny

Za Richarda Burtona se herečka provdala dvakrát.
Za Richarda Burtona se herečka provdala dvakrát.  (Foto: ara)

Když byla ikonická anglická herečka Elizabeth Taylorová (+79) na vrcholu slávy na konci 50. let, prošla si už dvěma manželstvími a upadalo i její zdraví. Za to vděčila nezřízené konzumaci drog a životu ve špíně mezi mazlíčky.

Spisovatel Roger Lewis v knize Erotic vagrancy (erotické tuláctví) odhalil, že při natáčení Kleopatry Taylorovou musel na natáčení vozit její tehdejší manžel zpěvák Eddie Fisher (+82). Studio mu tehdy platilo i za to, aby nejen herečku všude vozil, ale také aby hlídal jak jí a venčil její smečku psů, o které se Liz příliš nestarala.

Brigitte Bardot - Tu Veux Ou Tu Veux Pas

Video se připravuje ...

A její vztah k mazlíčkům zřejmě stál i za jejími neustálými zdravotními problémy. „Většinu dne jen ležela v posteli mezi psy a kočkami, pila a polykala prášky,“ prohlásil později Fisher, který byl sám závislý na metamfetaminech. Nakonec se situace zhoršila natolik, že nemohla hrát a dostala se do londýnské Kliniky – nemocnice pro smetánku.

Od lékařů si vyslechla, že má maltskou horečku, jinak zvanou brucelózu. Tu způsobuje požití zvířecích tělních tekutin – například nepasterizované mléko, nebo třeba zvířecí sliny. Herečka se sice nakonec z nemoci „vylízala“ ale její zvyky se nezměnily ani potom, co si vzala herce Richarda Burtona (+58) v roce 1964, což dozajista přispělo k jejich rozvodu o deset let později.

Brigitte Bardot ve filmu Voulez-vous danser avec moi

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.