Ikonický akt Marilyn Monroe změnil majitele: Božskou MM vydražili za... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Ikonický akt Marilyn Monroe změnil majitele: Božskou MM vydražili za...

Marilyn Monroe
Marilyn Monroe (profimedia.cz)

Legendární akt Marilyn Monroe (†36) s podpisem zakladatele Playboye Hugha Hefnera (†91) se ve čtvrtek vydražil za více než 220 tisíc korun!

Fotografie Toma Kelleyho zdobila stránky úplně prvního čísla Playboye vydaného poprvé v prosinci 1953, který si Monroe musela sama koupit, aby si materiál o sobě mohla prohlédnout. „Tento akt pomohl Marilyn ke hvězdné kariéře a zároveň posílil časopis Playboy, který se stal ikonickou součástí americké kultury,“ prohlásil zástupce aukčního domu Nate D. Sanders Auctions pro Fox News. Za ikonický snímek s názvem Red Velvet o rozměrech 76 x 93 cm přitom božská MM dostala zaplaceno pouhých 50 dolarů! Odvážnými snímky si tehdy docela zavařila. Prudérní Amerika 50. let na publikované fotografie slavných hereček nebyla připravena a filmová studia chtěla akty ututlat. Herečka na rady však nedala a hrdě se ke snímkům hlásila. Jméno nového majitele aktu aukční síň neoznámila.

Pohřbeni jsou vedle sebe H

efner s Marilyn začínal a u ní i skončil. V roce 1992 si zakoupil místo posledního odpočinku přímo vedle slavné ikony, a to za 1,7 milionu korun. Oba jsou pohřbeni v kryptě v Los Angeles.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.