Pomeje (†54) a jeho prokletí jménem rakovina: Dostala všechny nejbližší | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Pomeje (†54) a jeho prokletí jménem rakovina: Dostala všechny nejbližší

Jiří Pomeje
Jiří Pomeje (Aha! David Kundrát)

On prohrál boj s rakovinou hrtanu, jeho otci Jiřímu Pomeje st. (†76) vzala život stejná nemoc. Jeho první manželka Michaela Kuklová (58) přišla kvůli chorobě o obě prsa a jeho velkému příteli a režisérovi Vladimíru Drhovi (†73) vzala půlku obličeje. Zhoubná choroba se pro Jiřího Pomeje (†54) a jeho nejbližší okolí stala prokletím.

Kolem herce začala kroužit už v roce 2010. To režiséru Drhovi objevili rakovinu dutiny ústní. Musel podstoupit náročnou léčbu, která ho stála půlku obličeje. Přestože měl zohyzděnou tvář, uzavřel s ním registrované partnerství Filip Rajmont (39) ze seriálu Ulice a díky němu Drha potom mohl žít plnohodnotným životem dalších sedm let. Pomeje bral Drhu, který Jirkovi dal hlavní roli ve snímku Muka obraznosti, za svého druhého otce. Na režisérově pohřbu se také neubránil statný Pomeje slzám, a když ještě zcela zdravý Jirka opuštěl krematorium, procedil mezi zuby: „Na tu svini snad všichni chcípneme.“

Dědičná nemoc
Pár měsíců nato Jiřímu diagnostikovali rakovinu hrtanu, se kterou statečně bojoval tři roky a v posledních měsících mu byl v jeho těžkém boji největší oporou tatínek Jiří Pomeje st. Když bylo herci nejhůř a měl před sebou už jen pár dní života, rakovinu hrtanu našli i jeho otci. „To člověk nevymyslí. U starého pána ta bestie začala řádit na jazyku. Byl to ale formát, protože o tom Jirkovi neřekl ani slovo. Nechtěl, aby se ještě víc trápil,“ svěřil Jiřího nejlepší kamarád a filmový producent Pavel Pásek (53). Pomeje starší dokázal zákeřné nemoci po synově smrti vzdorovat pouze rok a odešel letos v březnu.

Kuklová se staronovým přítelem: Promluvila o krizi i návratu!

Video se připravuje ...

Rok po smrti
A aby toho nebylo málo, tak v únoru 2020, přesně rok po smrti Jiřího, onemocněla rakovinou prsou jeho první manželka Michaela Kuklová. Žena, kterou nikdy nepřestal milovat, život s ní považoval za svou největší výhru a rozchod za svou největší prohru. I když přišla o prsa, statečně s rakovinou bojuje.

Pizingerová na pohřbu Jiřího Pomeje (†54): Nad rakví mu hráli Bartošovou!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.