Poulíček se stal fotbalistou roku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Poulíček se stal fotbalistou roku!

František Veselý (vlevo) předal »nováckému sporťákovi« Pavlu Poulíčkovi pohár Fotbalista Amfory 2007.
František Veselý (vlevo) předal »nováckému sporťákovi« Pavlu Poulíčkovi pohár Fotbalista Amfory 2007. (Aha! – Marek Pátek)

LOUČEŇ – Téměř tisíc diváků si našlo cestu do hlediště krásného vesnického fotbalového stánku v Loučni na Nymbursku nedaleko Zámku Loučeň. Domácí stará garda s věkovým průměrem 37 let a osmnáctiletým brankářem přehrála Amforu s věkovým průměrem 47 let 2:1. Autorem jediné branky Amfory byl moderátor Pavel Zuna (39). A pořádně se radoval i Pavel Poulíček, který byl vyhodnocen jako Fotbalista Amfory 2007.

„V roce, kdy jsem se narodil, založil Petr Salava Amforu. Vyrůstal jsem na ní a teď jsem jejím Fotbalistou roku, co si můžu víc přát…“ rozplýval se nadšeně Poulíček, když dostal pohár s nápisem Fotbalista Amfory 2007. V Loučni se ovšem Poulíčkovi nedařilo a na rozdíl od Zuny gól nedal. A Karol Dobiaš navíc neproměnil deset minut před koncem pokutový kop nařízený rozhodčí Dagmar Damkovou.

Čestný výkop provedla zpěvačka Věra Martinová, která vydržela v chladném počasí v hledišti až do konce zápasu „Fotbal mě dneska nějak baví…“ smála se Věra. Možná to bylo proto, že v sestavě Amfory se po delší pauze objevila i dvojice Michal »Suchoš« Suchánek a Richard »Geňa« Genzer. Michal Suchánek během druhého poločasu pobavil celý stadion. Byl už převlečen do civilu a najednou sundal tričko a nahý do půl těla vběhl na hřiště a atakoval půvabnou rozhodčí Dagmar Damkovou po vzoru anglických rowdies… „Chci tě a jsem vzrušený,“ volal a divákům to připomnělo humor z pořadu TeleTele…

Fotbalista Amfory 2007 Pavel Poulíček otevřel šampaňské přímo na trávníku, stejně jako Václav Tittelbach, který si s kamarády připil na zdraví svého nedávno narozeného syna Tobiáše. „Ať je kluk zdravej!“ komentoval sporťák a komentátor Václav Tittelbach.

Na trávníku se proběhli i Karel Šíp, Roman Skamene, Karel Vágner, Sagvan Tofi, Lešek Semelka, Jan Berger, František Veselý či Aleš Valenta. Ani tyhle hvězdy ovšem na silného soupeře tentokrát nestačily. Prezident Amfory Petr Salava, který byl sám blízko ke vstřelení vyrovnávací branky a domácí brankář jen s obtížemi vyškrábl jeho střelu mířící k tyči. „Domácí to vzali moc vážně a v podstatě svými skluzy, fauly a hrou naplno neumožnili Amfoře pobavit diváky, jako tomu bývá. Škoda… Amfora je hodně žádaná a nemá volné termíny až do června 2009, snad budou příští utkání lepší,“ řekl deníku Aha! po zápase prezident Amfory Petr Salava. Tým českých celebrit potom poobědval přímo na Zámku Loučeň zámeckou svíčkovou s brusinkami a hráči se rozjeli za svými rodinami.

Poslední zápas letošní sezony tedy skončil pro Amforu porážkou 2:1. Z jedenácti letos odehraných zápasů jich Amfora osm vyhrála, dva prohrála a jeden skončil remízou. Celkové skóre 54:46. Amforu vidělo letos málem dvanáct tisíc diváků.

9.10.2007

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.