To jim jen tak neprojde! Ostrý rozkol mezi Charlesem a Harrym | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

To jim jen tak neprojde! Ostrý rozkol mezi Charlesem a Harrym

Princ Charles zaplatí Harrymu a Meghan ochranku, ale něco za něco!
Princ Charles zaplatí Harrymu a Meghan ochranku, ale něco za něco! (archiv)

Stejně jako královna, i princ Charles (71) prokázal, že se sebou nenechá jen tak „orat“. Poté, co se Harry (35) s Meghan (38) rozhodli vykročit jiným směrem a na aktivitách královské rodiny se už nepodílet, vyvstala ovšem pro oba otázka, kdo zaplatí ochranku. Pomoc přislíbil Charles. Jenže s jedním velkým ALE!

Jelikož je financování osobních strážců nesmírně nákladná záležitost, dvojice si ji logicky nechtěla platit ze svého. Z toho důvodu nakonec otec Harryho svolil, že bodyguardy „zacáluje“. Ovšem jen pod jednou podmínkou. Za to, že bude Harrymu a Meghan nejstarší syn britské královny Alžběty II. (94) platit ochranku, oni pro změnu vrátí do kasy britských daňových poplatníků 2,4 milionu liber (73 milionů korun), které vrazili do renovace Frogmore Cottage, kde po královské veselce krátce bydleli. Zároveň jim zakázal dům nadále využívat a mít ho jako jakousi základnu, jak píše Blesk.

„Jedním z největších nákladů na Frogmore Cottage bylo to, že si kvůli tomu pozvali celý tým návrhářů z USA, aby jim navrhli zahradu,“ uvedl podle britského plátku Daily Mail zasvěcený zdroj. „Meghan také chtěla tenisový kurt. Měli dojem, že peníze utracené ve Frogmore Cottage se nijak neliší od peněz utracených na domovy jiných členů královské rodiny. Ale protože šlo o Harryho a Meghan, bylo to jako v tom rčení, kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde,“ obhajoval je dotyčný zdroj.

Kate a Meghan na Wimbledonu:



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.