Velikonoce hvězd: Jak Slunečná zdobí vejce?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Velikonoce hvězd: Jak Slunečná zdobí vejce?!

Velikonoce seriálu Slunečná
Velikonoce seriálu Slunečná (Foto FTV Prima)

Herci ze seriálu Slunečná slaví Velikonoce vzhledem k situaci spíše ve vzpomínkách. Výhodu mají ti, co chodili na pomlázku u babičky a dědečka, nebo rovnou vyrostli na venkově. Herečka Martina Preissová (44) se na Moravě připravovala na svátky už měsíc dopředu. „Zdobily jsme s maminkou dům, malovaly kraslice,“ vzpomíná. „Nebylo nijak výjimečné, když na koledu přišlo i dvě stě kluků,“ říká.

Filip Blažek

Panáky to zazdily

Filip (46), v seriálu Tomáš Burian, chodil na koledu vždy a stále tradici vyšlehat děvčata, aby byla zdravá a krásná, dodržuje. „Začal jsem chodit jako malý, to jsem dostával většinou vejce uvařená natvrdo, pak se to změnilo na panáky a od té doby si toho už z Velikonoc moc nepamatuji,“ žertuje herec.

Martina Preissová

Synové koledují

Martina alias učitelka Řeháková ze Slunečné přinesla po svatbě moravské zvyky i do pražských Kunratic, kde s manželem hercem Martinem Preissem (47) žijí. Peče nádivku, mazanec, stoly se pod jejími dobrotami jen prohýbají. „Synové chodili vždy koledovat, zajímají se o velikonoční tradice,“ raduje se herečka.

Eva Burešová

Malá parádnice

Nejen barvení vajíček a různé dobroty. Malé Evě Burešové (26) rozhodně nebylo jedno, co bude mít na koledu na sobě. Vždycky se pečlivě nachystala a upravila. „Dlouho jsem vybírala sukýnku a pentle do vlasů,“ vzpomíná herečka, kterou znají diváci jako Týnu Popelkovou. Nyní už chystá svátky spíše pro syna Nathaniela.

Bára Jánová

Vajíčka s obrázky

Svátky tráví Bára (30), v seriálu Sylva Popelková, s rodiči na chalupě, kde pečou beránky, mazance, bochánky. „Taky mám tyto svátky spojené s narozeninami tatínka, který je má kolem Velikonoc, takže slavíme dvakrát.“ Jako malá samozřejmě chodila koledovat a nosila si vajíčka s obtisky kuřátek a zajíčků.

Eva Decastelo

Trauma z dětství

Eva (41), ve Slunečné cukrářka Zuzana, Velikonoce rozhodně neprožívá, vůbec to nejsou její oblíbené svátky. „Když mi bylo pět, tak jsem šla s maminkou v Litoměřicích za babičkou. Cestou nás potkala banda dospělých opilých koledníků a začali nás pronásledovat až do domu k babičce. Dodnes si pamatuji, jak mě maminka chránila,“ postěžovala si Eva.

Bitka holek ze Slunečné: Batulková zbije Burešovou!

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.