Šokující přiznání před smrtí: Čeho Pilarová nejvíce litovala? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Šokující přiznání před smrtí: Čeho Pilarová nejvíce litovala?

Eva Pilarová
Eva Pilarová (Profimedia.cz)

Patřila mezi legendy české hudební scény, přesto si i zpěvačka Eva Pilarová (†80) nesla v sobě břímě, které ji dlouhé roky tížilo. Ze svého vnitřního studu se vyznala až krátce před smrtí.

Stalo se tak pro mezinárodní sbírku Paměť národa. „Měla jsme strach a byla jsem zbabělá. Přiznávám se k tomu. Neměla jsem takovou odvahu jako Marta, kterou hluboce obdivuji,“ řekla podle webu Deník.cz Eva Pilarová, která se stejně jako například Karel Gott stala v roce 1977 tváří tzv. anticharty. 

Nutno ale podotknout, že měla zpěvačka se Státní bezpečností přesto celé roky vleklé trable. Poprvé ji vyslýchala v roce 1962, když od ní po porodu utekl manžel do Německa. Čelila také řadě udání a dokonce kvůli tomu vyfasovala i roční podmínku.

Přesto se pak stala jednou ze signatářek anticharty. „Zavolal si nás doktor Hrabal, ředitel Pragokoncertu, a říkal, že musíme podepsat takzvanou antichartu. Já jsem říkala, že jsem tu Chartu nečetla a nevím tedy, proti čemu se mám vyjadřovat. Charta prý ale není k dispozici. Já vůbec nevěděla, co tam je. Přesto jsme k tomu měli každý něco říct. Opakovala jsem, že nevím, jak k tomu mám něco říct, když nevím, o co jde. On byl někdy slušný a vykal a někdy mu to ujelo. A teď říkal: ‚Tak budeš číst kompletní provolání, který se k tomu napíše, a pak to všichni podepíšou.‘ Vím, že tam byl Láďa Štaidl, který měl cosi napsané. Kdo mu to psal, to nevím. Karel Gott si to sám nepsal, to vím. A já jsem tedy přečetla to, co mi řekli, že přečíst mám, a to, co potom všichni podepisovali. To je věc, za kterou se hluboce stydím, a všem se velice omlouvám,“ vyznala se v rozhovoru Pilarová ze své letité bolesti.

Zpěvačka už před časem promluvila o tom, proč na ni padá melancholie: 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
manunu
27. 3. 2020 • 16:23

Pořád dokola, stokrát napsáno to samé. Paní Pilarová se za podpis Anticharty omluvila, chartisté omluvu přijali, bylo by dobré nechat paní Pilarovou v klidu odpočívat.Hezký článek o paní Pilarové je na stránkách Paměť národa, video ve kterém se omluvila je ke shlédnutí na YOUTUBE.

Uivatel_5415318
27. 3. 2020 • 15:49

www.GetMeets.Com - skvělé místo prо muže, kteří chtějí najít sexuálního pаrtnеrа!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.