Jiří Pomeje (†54): OBJEVENÝ DOPIS! Poslední zpráva před smrtí... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Jiří Pomeje (†54): OBJEVENÝ DOPIS! Poslední zpráva před smrtí...

Jiří Pomeje
Jiří Pomeje (Martin Přibyl)

Až do posledních chvil věřil v uzdravení. Jiří Pomeje (†54) ještě 40 hodin před tím, než podlehl zákeřné rakovině, měl chuť žít a těšil se na takové obyčejné věci jako na procházku. Tohle stálo v objeveném posledním dopise adresovanému nejlepšímu kamarádovi Pavlu Páskovi (52).

Velkou oporou nemocnému herci a dabérovi byl právě Pavel Pásek, který Jirkovi financoval péči v Nemocnici Na Pleši, kde 26. února 2019 bohužel skonal. „Jirka už nemohl mluvit, tak jsme si jen psali dopisy,“ prozradil deníku Aha! mecenáš a popsal, co stálo v psaní, jež mu přišlo pouhých 40 hodin před hercovou smrtí. „Svěřil se mi, jak mu hrozně chutná obyčejná voda a jak se těší do lesa. Na to, že to bylo krátce před skonem, tak si řeknete, jak je tohle možné. Komunikujete s člověkem, který chce žít, a najednou je konec,“ povzdechl si Pásek.

Byl to šílenec
„Chybí mi, život je bez toho šílence smutný a chudší. Byl to opravdu šílenec, v tom dobrém slova smyslu. My se znali dvacet let a já byl pokaždé fascinovaný tím, jak přišel do společnosti, začal mávat rukama a musel být nepřeslechnutelný. Byl zkrátka rád středem pozornosti,“ zavzpomínal rok po jeho smrti s tím, že výřečného herce a dabéra zničilo, když po operaci rakoviny hrtanu ztratil nadobro hlas. „Nemoc změní každého, ale problém byl, že přišel o ty hlasivky. Najednou ho nebylo slyšet vůbec, a to musela být pro něj hrůza. Já si to nedokážu vůbec představit,“ uzavřel Pásek.

Neposlušný pacient
Rakovinu hrtanu dabérovi diagnostikovali v květnu 2017. Ze začátku dbal rad odborníků a podstoupil celkem 33 ozařování, která mu spálila hrdlo. Následně ale operaci doporučenou lékaři odmítl. Nesnesl pomyšlení, že by přišel o hlas...

Nasadil hladovku
Místo lékařského zákroku tedy Jiří zvolil způsob zcela alternativní. 9. listopadu 2017 začal s drsnou Breussovou dietou a na bylinkových čajích a zeleninové šťávě vydržel neuvěřitelných 42 dní. Přestože zhubl 20 kilogramů, tak to byl před veškerou snahu bezvýsledný počin. Nakonec jej odvezli s těžkým zápalem plic do nemocnice.

Operace
Začátkem roku 2018 bohužel Pomeje zjistil, že zákeřná nemoc pryč není, a za minutu dvanáct souhlasil s vyoperováním hrtanu a odstraněním hlasivek. Přestože byl dabér, tak se s tímto handicapem smířil. Bohužel, už bylo příliš pozdě.

Útočiště v lihu
Když ho propustili z nemocnice, stávala se čím dál častěji jeho společnicí láhev alkoholu. Do toho přišly psychické problémy. To bylo důvodem, že ho manželka Andrea (31) s dcerou Aničkou (6) v dubnu 2018 opustily.

Rakovina se rozšířila
Stále pil a čím dál tím víc si stěžoval na bolest nohy. Tak ho jeho kamarád Pavel Pásek, odvezl v listopadu 2018 do nemocnice na vyšetření CT, které bohužel ukázalo, že se zákeřná nemoc se vrátila s ještě větší silou. Rakovina se rozlezla po celém těle. Nejdříve se objevila v pánvi a potom znovu v již operovaném v krku. Proto Pásek zafinancoval Jiřímu péči v rehabilitačně onkologickém centru v Nemocnici Na Pleši, kam byl začátkem roku 2019 převezen. Tam také svůj statečný boj se zákeřnou chorobou v úterý 26. 2. 2019 prohrál.

Pizingerová na pohřbu Jiřího Pomeje (†54): Nad rakví mu hráli Bartošovou!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.