Dcera Lekešové sebrala sílu a promluvila: Chtějí po mně nepochopitelné věci | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Dcera Lekešové sebrala sílu a promluvila: Chtějí po mně nepochopitelné věci

Kristina vzpomínala prostřednictvím sociální sítě na maminku.
Kristina vzpomínala prostřednictvím sociální sítě na maminku. (Foto: David Malík, Instagram)

Vyrovnat se se smrtí maminky snad ani nejde, ale čas pomůže bolest zmírnit. Měsíc po smrti moderátorky Stanislavy Lekešové (†63), promluvila dcera Kristina. Její slova berou za srdce.

"Nevěděla jsem, kdy přijde ta chvíle, kdy už budu mít sílu alespoň něco napsat. Ale jelikož spousta lidí, kteří nesledují média, stále nevědí, co se stalo, a najdou se i tací, co po mně i v téhle době chtějí naprosto nepochopitelné věci, rozhodla jsem se něco napsat. Říkala jsem si, že některé věci není vhodné sdílet na sociálních sítích, ale vlastně PROČ. Proč bychom nemohli sdílet příspěvky ohledně událostí, které jsou bohužel jistou součástí našich životů a nikoho z nás neminou," napsala dcera televizní a rozhlasové moderátorky.

"Zůstávají pro mě nepochopitelné lživé profily lidí o neexistujícím dokonalém životě, a naopak si stále více vážím těch, kteří mají ODVAHU o svých trápeních promluvit. Nám všem ostatním to totiž nesmírně pomáhá, když víme, že i někdo jiný se s podobnou situací vypořádal a dál dokáže žít plnohodnotný život,“ píše dcera moderátorky.

Lekešová do poslední chvíle tajila rakovinu, která ji připravila o život na druhý svátek vánoční. O své nemoci nejenže veřejně nemluvila, ale neřekla to ani přátelům.  „Já jsem 26. prosince ztratila tu nejúžasnější osobu v mém životě, MAMINKU. Ten, kdo mě zná, tak ví, jak strašně blízký a speciální vztah jsme spolu měly. Vím, že nebudu lhát, když řeknu, že málokdo měl a má v životě takové štěstí na milující rodiče, jako jsem měla já. S mámou jsem strávila 23 let a dala mi daleko víc, než některé mámy dokážou dát svým dětem za celý život. Jsou to silná slova, ale moc bych si přála, aby se každá máma chovala ke svým dětem tak, aby pak mohla z tohohle světa odejít stejně vyrovnaná jako ta moje. Je srdce drásající, že mě nikdy neuvidí kráčet k oltáři nebo nevezme do náruče moje děti, ale to, co mi předala, mě bude provázet do konce života, stejně jako její duše," napsala dcera Kristina.

Ze slov dcery Lekešové je jasné, že jí nejbližší člen rodiny velmi chybí. Velkou oporu má v rodině a kamarádech. „Jsem tak nesmírně vděčná za svoji rodinu, mýho skvělýho chlapa a úžasný kamarády, který mě navštívili a byli se mnou v těch nejhorších chvílích, aby mi alespoň na chvíli pomohli zapomenout na bolest, kterou prožívám. A moc děkuji i těm, co si našli čas a napsali mi, opravdu si vážím každé zprávy a všechna slova soucitu pro mě moc znamenala a znamenají. VŽDY tu ráda budu pro ty, kteří prožívají podobné situace a nemají o tom s kým mluvit. Myslím, že všichni bychom měli více sdílet PRAVDU. Teď ale ještě potřebuji nějaký čas,“ dodala Kristina.



Přečtěte si
defakto
12. 2. 2020 • 16:42

... jaká krásná dcera , vždyt je to vobluda !

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.