Bartoška hudruje, že nemá co hrát: ČESKÝ SCÉNÁŘ, ŠPATNÝ SCÉNÁŘ | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Bartoška hudruje, že nemá co hrát: ČESKÝ SCÉNÁŘ, ŠPATNÝ SCÉNÁŘ

Jiří Bartoška
Jiří Bartoška (Foto Aha! – Marek Pátek, Pavel Machan, Martin Hykl)

Na nezájem režisérů si Jiří Bartoška (72) stěžovat nemůže. Jenže, i tak si herec a prezident mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech stýská, že nemá v čem hrát. Na vině jsou prý scenáristé!

Abych vám pravdu řekl, v poslední době mě scénáře vůbec nezaujímají. Mám pocit, že dnes se filmy píšou pro třicetileté ženské a čtyřicetileté chlapy,“ tvrdí Bartoška. „Není to žádný průšvih, má to svou logiku. Když mě dnes ale někdo osloví, už tuším, že budu hrát nejspíš dědečka od nějakého vnoučete či tatínka nějaké dcery,“ říká v rozhovoru pro iDnes.cz.

„Potom zjišťujete, že v tom filmu vlastně nemáte co hrát. Když se vám pak sejdou dva tři scénáře, které jsou svou podstatou skoro stejné, říkám si: Děti, mikrovlnku doma už máme, nemusím být u všeho...“ haní výplody současných českých scenáristů.

A nemluví jen tak do větru. Za poslední tři roky natočil jen dva filmy, jeden ho pak čeká letos a jednomu propůjčí svůj hlas. Natáčení ho prý nevyčerpává. „Dvanáctihodinová směna sice není nic moc a pro člověka už je to dlouhé, ale jinak jsou u nás podmínky dobré. Spíš jsou špatné scénáře. Kdyby byly lepší scénáře, klidně by mohly být horší podmínky. Když se točilo dřív, v cateringu byly dvě pomazánky – vajíčková a rybí. Nic jiného se nejedlo,“ zavzpomínal Bartoška.

Jiří Bartoška: Poledňákové jsem předělal scénář Líbáš jako Bůh!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
hejhej
16. 1. 2020 • 11:24

Pro Bartošku - agenta STB -" Narcis" jistě napíši vhodný scénař, když si to přeje.

aveneta
16. 1. 2020 • 10:06

Ano...Bartoška je již za zeni­tem.­...nah­razo­val si na filmovém festivalu ve Varech, ale pravda je, že kdysi býval celkem fajn herec a hlavně dobrý dabér...jeho vykouřený hlas má své podmanivé kouzlo, což míval Moravec. Prostě je fakt, že ženám neinponují hlasy u muží oné vysoké "fistulky" ale ten mužný hlas

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.