Smutek, vztek a slzy... Artur zůstal na vše chno sám! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Smutek, vztek a slzy... Artur zůstal na vše chno sám!

Artur zůstal bez táty, mámy i chůvy.
Artur zůstal bez táty, mámy i chůvy. (Aha! – Dalibor Puchta)

PRAHA – Syn zpěvačky Ivety Bartošové (41) Artur Štaidl (10) se psychicky hroutí. Důvodem jeho špatného duševního stavu ani tak není skutečnost, že je jeho maminka stále zavřená v protialkoholní léčebně v Kroměříži, ale fakt, že od něj za podivných okolností odešla jeho druhá máma, chůva Zlata Dvořáková alias Golda (53).

Nejdřív odešel táta, pak máma a teď i chůva...

Na ni je totiž Artur už od raného dětství silně fixován a není se schopen vyrovnat s jejím odchodem.

Golda se o syna známé zpěvačky a skladatele Ladislava Štaidla starala od jeho narození. „Ona pro něj byla něco jako máma a babička zároveň. Za těch deset let, co se s ní Artur vídal každý den, si na ní vytvořil opravdu silné citové pouto,“ popisují situaci lidé z okolí Bartošové.

Ztráta Goldy tak malého Štaidla pořádně zasáhla, neustále teď pláče. „Střídají se u něj nálady. Chvilkama mlčí a odmítá mluvit, pak se zas bezdůvodně rozbrečí a je protivný,“ dodává náš zdroj.

Dvořáková svůj odchod z pozice chůvy vysvětlila tím, že Artur už je velký a už mu nemusí nikdo stát za zadkem. Jenže místo ní okamžitě nastoupila Arturova babička – Ivetina maminka z Frenštátu pod Radhoštěm, která převzala všechny Goldiny povinnosti a činnosti, a tak se zdá, že vysvětlení o tom, že Artur už k sobě nikoho nepotřebuje, je jen zástěrkou. „Skutečnost je taková, že Iveta už neměla na chůvu peníze. Iveta splácí barák, alimenty od Ládi jsou v řádu několika tisíc a za pobyt v léčebně žádný honorář taky nebere, takže její finanční situace je hodně špatná,“ říká člověk, který je do celého problému zasvěcený.

Fakt, že za Goldiným odchodem stojí peníze, částečně potvrzuje i skutečnost, že ještě před svým odchodem si Golda našla práci v účetní firmě. „S Ivetou jsme se na odchodu dohodli společně a je jedno, z čí strany ten nápad přišel. Víc o tom nechci mluvit,“ tvrdí Golda. Každopádně lidé z jejího okolí potvrzují, že zprávy o nedobrém psychickém stavu Artura, způsobeném jejím odchodem, snáší jen velmi těžko.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.