Zoufalá Pawlowská: Trable s barákem za 20 milionů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Zoufalá Pawlowská: Trable s barákem za 20 milionů

Halina Pawlowská
Halina Pawlowská (Blesk)

I když máte prachy, vše si za ně nekoupíte. Vedle zdraví jsou to například bezproblémoví řemeslníci. Čtyřiašedesátiletá spisovatelka by mohla vyprávět...

Halinino čtyřpatrové sídlo v pražském Podolí s výhledem na pražský Hrad nelze přehlédnout! „Chtěla jsem dům, který by byl jako loď. Nebo jako kostel,“ popisuje svůj původní záměr Pawlowská. Jenže i když do luxusního domu narvala zhruba 20 milionů, jeho stavba nebyla vůbec bez problémů!

„Původně jsem si myslela, že to bude trvat tak půl roku. Pak jsme pochopili, že stavět se bude nejmíň rok. Pak jsme zvládli myšlenku, že budeme na hotový dům čekat dva roky," popisuje zoufalství Halina ve své knížce Takhle jsem si to teda nepředstavovala. Nastěhování se nakonec protáhlo ještě o další dva roky. Proč? Problémy s dodávkou krytiny, vracení kazových prken či návštěva zlodějů, kteří ukradli baterie. To ale není zdaleko všechno. I samotný pan stavbyvedoucí byl pěkné číslo!

„Na luxusní kožené sedačce v barvě kapučína, kterou jsem nechala na zakázku vyrobit v Itálii, ležel Fero. Fero měl trenýrky, boty a na břiše mu balancoval talíř se segedínem," popsala nečekanou návštěvu na stavbě domu Pawlowská s tím, že dotyčný po hádce s manželem samozřejmě vyklopil obsah talíře na italskou kůži!



Přečtěte si
Lubica258
19. 1. 2020 • 19:10

Mně přijde, že čím mají lidé více peněz, tím bizarnější domy si nechávají stavět. My budeme mít klasický rodinný dům, který mezi ostatními nebude vyčnívat. Nepotřebuji na sebe neustále upoutávat pozornost. Jak náš dům bude přesně vypadat ještě úplně nevíme, protože máme teprve základy. Sice máme projekt, ale možná se bude hotová stavba trochu lišit. Ještě uvidíme, jak to celé vyjde. Se základy nám hodně pomohl bagr, který jsme si půjčili od http­s://ww­w.nor­wit.cz/ . Potřeboval bych sehnat nějakou takovou pomoc i na samotně zdění zdí.

vigela
26. 11. 2019 • 13:34

S HP budou jistě soucítit všichni, kteří mají sotva na nájem běžného bytu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.