Rozjetý Jarda Jágr: Slova o koulích! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Rozjetý Jarda Jágr: Slova o koulích!

Jaromír Jágr
Jaromír Jágr (Blesk:foto CNC: Marek Patek)

Vypálil bolševické StB rybník! Průkopník, hrdina a ten, který otevřel brány. To je Václav Nedomanský (75), jenž byl v noci na dnešek v Torontu uveden do Síně slávy NHL.

Po Dominiku Haškovi druhý Čech v historii. »Big Ned«, jenž jako první česko-slovenský hokejista za komunistického režimu emigroval a prosadil se v zámoří. Nebál se a šel za svým svobodným snem a dnes slyší slova uznání. „Na to jsi potřeboval koule, protože to nebylo vůbec jednoduchý,“ pravil s úctou nezmar Jaromír Jágr (47).

„Václav si tu poctu zaslouží. V naší generaci byl něco, jako je dnes Jarda Jágr. Byl prostě hvězda a kamkoliv jsme přijeli, tak měl většinou právě »Ned« ty první kontakty s médii,“ zavzpomínal legendární forvard Jiří Holík. Václav Nedomanský odehrál v nejlepší lize planety za Toronto, Detroit a NY Rangers 428 zápasů s bilancí 238 kanadských bodů. Teď patří mezi plejery, kteří se nesmrtelně zapsali do dějin NHL. „Jsem za to vděčný a velice si toho vážím,“ řekl dojatý Václav Nedomanský.

Noc s Legendou: Tentokrát s Jágrem. Na tiskové konferenci prozradil, že bude hrát do šedesáti

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.