StarDance oživilo vzpomínky a… Lenka a Bohuslav po 30 letech na parketu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

StarDance oživilo vzpomínky a… Lenka a Bohuslav po 30 letech na parketu!

StarDance: Okamžiky po skončení pátého kola
StarDance: Okamžiky po skončení pátého kola (Blesk:David Kundrát)

Celá republika žije taneční show StarDance. Pravidelnými diváky jsou i Lenka (56) a Bohuslav (59) Benýškovi z Františkových Lázní na Chebsku. Sami se na parket se vrátili po třech desetiletích a elegantně jím krouží ve svém hvězdném tanci.

Na soutěž StarDance nešetří manželé slovy chvály. „Velmi to tanci pomohlo, posunulo jej to blíže k lidem. Obdivujeme všechny celebrity, že zvládnou v krátkém čase taneční kroky a pamatují si je v přímém přenosu. I když jsou na popularitu zvyklí, je to velmi náročné,“ shodli se Benýškovi. K jejich favoritům letos patří Jakub Vágner, Veronika Kubařová či Gabriela Koukalová.

Manželům standardní tance učarovaly už jako náctiletým v tanečních. Pár let závodili, ale pak se narodili synové a oni pověsili na dlouhá tři desetiletí taneční boty na hřebík. Jenže vzpomínky při sledování předchozích dílů StarDance ožívaly. Když před třemi lety jejich kamarád dával dohromady starou gardu, přišli si jen tak zatančit. „Zašli jsme jednou, dvakrát, a potřetí už byl muž nadšený a že zkusíme soutěže. To jsem řekla, že v žádném případě, vždyť bych si musela koupit nové šaty, b o t y. . .“ vzpomínala s úsměvem paní Lenka.

Uzráli jak víno

Garderobu ale záhy pořešili a hned první soutěž vyhráli. Tanečníci spolu uzráli jak víno. Dosud se zúčastnili sedmi desítek soutěží, z nichž 20 vyhráli a kromě jedné vždy postoupili do finále. Začátkem listopadu si pak vytančili osmé místo na mistrovství ČR v seniorské kategorii nad 55 let.

Frak zdědil po synovi

Úsměvnou cestou se k panu Bohuslavovi dostal jeho soutěžní frak. Společenský oblek zdědil po synech, z tanečnících. „Starší si jej nechal ušít na míru. Když se závoděním skončil, zdědil ho mladší. Ten závodí dodnes a do mezinárodní výkonnostní třídy si nechal ušít nový. Takže ten původní frak skončil u mě,“ usmál se pan Bohuslav. Vždyť kdo v jeho věku může říci, že zdědil oblek po dětech.

Třeštíková před vypadnutím ze StarDance: Konec si předpověděla!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.