Víme, kolik Vendula vydělává! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Víme, kolik Vendula vydělává!

 (Aha! – Marek Pátek)

PRAHA – Deníku Aha! se podařilo vypátrat dokument, z něhož vyplývá, že Vendula Svobodová (35), vdova po hudebníkovi Karlu Svobodovi (†68), už není úplně bez příjmů! Jedná se o žalobu na jeden nejmenovaný deník a stojí v ní, že Vendula je odkázána jen na rodičovský příspěvek na syna Jakuba (2).

Získali jsme tajný dokument o příjmech Svobodové

Situace se ale od té doby změnila, dnes už jí chodí pravidelně i vdovský a sirotčí důchod. Podle našich informací tak nyní dostává přes třicet tisíc korun měsíčně! „Nechci to řešit, lidé jsou závistiví,“ odmítá potvrdit částku Svobodová.

V žalobě na nejmenovaný deník Vendula žádá soud o osvobození od soudních poplatků. „Žalobkyně je v současné době na mateřské dovolené a pravidelný příjem má pouze v podobě rodičovského příspěvku (v roce 2007 je to 7 582 korun měsíčně – pozn. red.),“ píše Vendula. Dnes už je ale stav její peněženky přeci jen o poznání radostnější.

„Situace se od té doby změnila. Ta žaloba pochází z doby, kdy jsem měla o oba důchody teprve zažádáno. Víte, jak dlouho trvá, než vám je úřady přiřknou?“ vzpomíná na boj s úřady Svobodová. Deníku Aha! se podařilo spočítat aktuální výši příjmů Venduly. Podle našich informací dostává nyní částku blížící se 30 522 korunám! Kromě rodičovského příspěvku jsou do této cifry započítány i vdovský a sirotčí důchod. Na ten mají totiž nárok i pozůstalí osoby, která spáchala sebevraždu.

A i když měl Karel Svoboda velmi vysoké příjmy, jeho přátelé tuší, že jeho důchod zrovna nepatřil k nejvyšším v republice. „Lidé jako on a další osobnosti si neplatí příliš velké sociální pojištění. Karel určitě věděl, že nebude finančně odkázaný na to, co mu dá stát. Víc jak dvaadvacet tisíc měsíčně neměl,“ přemítá blízký přítel zesnulého skladatele, který chtěl zůstat v utajení.

A co na námi vypočtenou částku říká sama Vendula? „Ty peníze nechci vůbec řešit. Víte, jak mi to ubližuje? Lidé si myslí, že jsem snad milionářka, a asi by se divili, jaká je skutečnost. Dneska se závidí i desetikoruna,“ zoufá si ještě stále zlomená prezidentka Nadačního fondu Kapka naděje. Možná ji ale potěší alespoň fakt, že už se blíží den, kdy se dořeší dědictví po jejím manželovi a ona i její syn Kubík se stanou opravdovými multimilionáři…

České ženy: S mateřskou se vyžít nedá!

PRAHA – V podobné situaci, jako se ocitla Vendula Svobodová jsou i stovky jiných českých žen, které ale na rozdíl od Venduly pobírají pouze rodičovský příspěvek. Vydali jsme se proto do ulic a zeptali se: „Vyžila byste jen s rodičovským příspěvkem?“

Kliknutím zvětšeteLucie Holešovská (22)
„Ten státní příspěvek by mi tady v Praze nevystačil ani na nájem. Mohla bych za něj pořídit tak jídlo pro dítě.“

Kliknutím zvětšeteZdeňka Kořínková (31)
„Pouze s rodičovským příspěvkem bych rozhodně nevystačila. Je to pouze tak na základní potřeby dítěte.“

Kliknutím zvětšeteJitka Hanzlíková (35)
„Jen s rodičovským příspěvkem bych nevyžila. Stačilo by mi to jen na jídlo, plenky a nějaké ošacení pro dítě.“

Kliknutím zvětšetePavlína Konečná (31)
„Nevyžila. Mohla bych z něj koupit plenky, jídlo pro sebe a oblečení pro dítě, více ne.“

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.