Norisová z Modravy: Sbalila německého fešáka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Norisová z Modravy: Sbalila německého fešáka!

„Je to velmi milý člověk a výborný herec," tvrdí o Florianovi Stadlerovi Soňa Norisová.
„Je to velmi milý člověk a výborný herec," tvrdí o Florianovi Stadlerovi Soňa Norisová. (TV Nova)

Německý playboy Florian Stadler (46) v seriálu Policie Modrava pěkně zamotal hlavu slovenské krásce Soně Norisové (46). Zmateni z němčiny, slovenštiny a češtiny se scházeli mimo objektivy kamer. Co je k tomu vedlo?

Za všechno může režisér seriálu Jaroslav Soukup (72). „V několika dílech seriálu je postava Čecha s německými kořeny. Takových lidí je na Šumavě ještě dneska dost. Potřeboval jsem herce s neokoukanou tváří, aby ta postava byla pro české diváky věrohodná. Tak jsem našel Floriana Stadlera, který je v Německu poměrně známý herec,“ prozradil Soukup. „Pracovalo se mi s ním výborně. Je velmi přátelský a pozitivně naladěný, což se mi líbilo,“ chválil ho režisér.

Dostaveníčko
Představitelku kapitánky Jany Vinické Norisovou to ale trochu zaskočilo. „Je to velmi milý člověk a výborný herec. Lidsky jsme si sedli. Byl velmi pokorný. I tak bylo natáčení zpočátku velmi zvláštní, protože já jsem na něj mluvila česky, což mi není úplně přirozené, a on na mě německy,“ prozradila herečka. „Byli jsme si sednout v restauraci, abychom si prošli dialogy, a i když jsme 
každý věděli, co ten druhý říká, shodli jsme se na tom, že je to velmi divné. Já moc neumím německy, on vůbec česky... Pak jsme si na to ale zvykli,“ dodala Norisová s tím, že pro diváky byl německý herec, který je známý nejen v Německu ze seriálu Sladká Laura, předabovaný.

Učitelka češtiny
Zmatená z jazyků nebyla během natáčení třetí řady seriálu ale jen Norisová. S češtinou bojovala i její krajanka Karin Haydu (42), která hrála postavu Táni. „Připravovala mě Soňa Norisová, té moc děkuji, protože mi pomohla s češtinou. V seriálu mluvím česky. Můj děda pracoval v Ostravě, můj otec studoval v Čechách základní školu. Není to ale jednoduché,“ svěřila se herečka.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.