Hvězda seriálu Policie Modrava trpěla jako zvíře: OPERACE NEŽÁDOUCÍ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Hvězda seriálu Policie Modrava trpěla jako zvíře: OPERACE NEŽÁDOUCÍ!

Policie Modrava
Policie Modrava (Foto Aha! – Martin Hykl, Foto Aha! – Martin Hyka a archiv TV Nova )

Obrovské bolesti, nervy na pochodu a milionové ztráty. Za to všechno mohlo zranění nohy Matěje Dadáka (43) alias podporučíka Josefa Vítka během natáčení seriálu Policie Modrava.

Režisér Jaroslav Soukup (72) kvůli tomu zažil bezesné noci. „Matěj Dadák si při představení v Činoherním klubu zranil Achillovu šlachu. Chudák nemohl ani pořádně chodit, ale my jsme měli natáčecí plán, takže musel zatnout zuby, aby chodil. Ale i tak jsem musel scénář upravit,“ zavzpomínal na natáčení 3. dílu Policie Modrava režisér s tím, že narychlo herci připisoval dialogy, aby zranění nějakým způsobem vysvětlil v seriálu, protože stále kulhal.

„Stalo se to asi tak v první třetině natáčení. A jeho zranění trvalo něco přes měsíc,“ přiznal režisér Aha! a dodal: „Netočit nejde, když chodil, tak to bylo blbý. Produkce to ale nějak zařídila, že první týden po jeho zranění se přeházel plán tak, že týden netočil,“ svěřil Soukup, který si něco podobného zažil už ve druhém dílu: „Stejný případ se vlastně stal v minulém dílu, kdy Martin Zahálka musel náhle na operaci očí se sítnicí.“ Zdravotní problémy herce ale tehdy ohrozily jen jeden natáčecí den.

V případě Dadáka by to byly týdny, o které nemohli přijít. „Uvědomuju si, že to není sranda těch 96 natáčecích dní, které jsme měli na tuhle sérii. Ztrátové dny si nemůžu dovolit. Jsem profesionál a musím vyjít s produkcí,” přiznal režisér Aha! s tím, že zatím všechny krizové situace dokázal vždy vyřešit. „Těší mě, že za celou tu dobu natáčení Policie Modrava, což je 32 dílů a vlastně 384 dní, jsem neměl jediný ztrátový den.”
Jeden natáčecí den takového projektu vyjde přitom podle dobře informovaných zdrojů ze štábu na statisíce. Za týden jsou to tedy miliony.

Nečekané náklady
Režiséra během natáčení nedělního dílu netrápilo jen zranění herce, ale i příroda. „Při natáčení tohoto dílu byla nejobtížnější lokace u starého mlýna na Losenici za Karlinou pilou. Zbytky kamenné stavby jsou zarostlé a skoro se ztrácejí v bujné vegetaci. Abychom tam vůbec dostali techniku a herce, tak musela stavební služba prosekat asi sto padesát metrů cesty. Ale stálo to za to. Myslím, že scény u mlýna vyšly výborně,“ prozradil Soukup.

Měsíce příprav psa
Jednoduché to nebylo ani se psem, který měl v dílu s názvem Milenec z Churáňova dost podstatnou úlohu. „Majitelka psa ho měsíc před natáčením cvičila na jednotlivé scény, které předepisoval scénář, a také se musel skamarádit se svým novým pánem, hercem Dušanem Sitkem,“ zavzpomínal režisiér.

Policie Modrava: Při natáčení autonehody šlo o život!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.