Slováček, Anna K., Janů a další: To jsou jejich pravá jména! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Slováček, Anna K., Janů a další: To jsou jejich pravá jména!

Petra Janů
Petra Janů (Aha! Dan Černovský)

Na scéně působí už mnoho let a málokoho by napadlo, že jejich jména vlastně nejsou jejich pravá jména!

Řeč je o Batulkové, Anně K., Slováčkovi, Janů a Hegerové. Všechny tyto slavné hvězdy se podle časopisu Sedmička neprezentují svým vlastním jménem!

Dana Batulková (61)

Drobná herečka prý zjistila až v dospělosti, že se vlastně nejmenuje Dana, ale Danuše. Toto polské jméno dostala podle postavy z knihy, její mamince se však po nějaké době zdálo jméno Danuše chybné a tak malé dcerce začala říkat Dano. Po tomto zjištění si Batulková nechala předělat veškeré doklady.

Petra Janů (66)

Vzhledem k tomu, že na scéně už byla zpěvačka s jejím pravým jménem, nechala se Jana Petrů přejmenovat na Petru Janů. Vtipné, že? „Nakonec jsem to vyřešila tak, že jsem pouze přehodila křestní jméno s příjmením a bylo to,“ vyzradila zpěvačka.

Hana Hegerová (87)

Královna československého šansonu, rodným jménem Carmen Mária Štefánia Farkašová Čelková, nechtěla svým dlouhým a neobvyklým jménem vyčnívat a tak zvolila klasické české a krátké jméno Hana. Příjmení Hegerová pak získala známá zpěvačka díky sňatku s manželem Daliborem Hegerem.

Felix Slováček (76)

Možná to nevíte, ale Felix Slováček se ve skutečnosti jmenuje Antonín! Proč si vybral zrovna tento pseudonym? „Stalo se to úplně náhodou, vždycky jsem byl Tonda a slyšel na to. Ale jednou jeden můj kamarád přišel a říká, Felixi, teda Tondo, tak co vlastně, budeme ti říkat Felix, zřejmě pod dojmem, že viděl disneyovku Kocour Felix,“ svěřil se slavný saxofonista.

Anna K. (54)

Pravděpodobně vás to překvapí, ale Anna K. se nejmenuje Anna, její příjmení však na K začíná, alespoň to tedy sedí. Zpěvačka, která svedla boj s rakovinou, se ve skutečnosti jmenuje Luciana po své babičce. Anna má pak být zdrobnělinou jejího pravého jména.

Felix Slováček o odchodu od Dády: Jeden ošklivý rozvod už mám za sebou

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.