Nevraživost mezi Jandou a Ringo Čechem: Zákeřná kudla do zad! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Nevraživost mezi Jandou a Ringo Čechem: Zákeřná kudla do zad!

Janda dodnes na zradu Ringo Čecha nemůže zapomenout.
Janda dodnes na zradu Ringo Čecha nemůže zapomenout. (Foto pro Blesk – TV Nova a archiv Blesku, Bioscop/Bio Illusion)

Během své dlouholeté kariéry skupina Olympic vystřídala několik bubeníků, přičemž tím prvním byl muzikant František Ringo Čech (76). Ten však zradil lídra skupiny Petra Jandu (77), který na to dodnes nemůže zapomenout.

Olympic je na scéně již dlouhých sedmapadesát let. Za tu toho dobu rocková skupina prožila opravdu mnoho. Frontman skupiny nyní prozradil, co ho nejvíce zamrzelo. „Víte, ze začátku s námi hrál František Ringo Čech a on na nás udělal podraz, na který dodnes nemůžu zapomenout a on asi také ne. Zkrátka jeden večer jsme hráli a ten druhý nám jeho tatínek přinesl dopis, že odjel na půl roku do Ameriky,“ řekl Janda týdeníku Sedmička.

„Vůbec se neobtěžoval, aby nám to jako kapele sdělil. Navíc v té době bylo muzikantů opravdu málo čili sehnat záskok, a ještě k tomu narychlo, bylo velmi obtížné. Tenkrát to byla velká kudla v zádech,“ svěřil se zpěvák.

Přestože si to oba časem vyříkali, dodnes na tento čin s hořkostí vzpomíná. „Bavili jsme se o tom. Omlouval to tak, že měl strach, že mu tu cestu nějak znemožníme, že ho udáme na StB a podobný blbosti, to asi nemělo smysl. Rozhodně to nemělo žádný základ,“ dodal Janda dle týdeníku Sedmička.

 Petr Janda vzpomíná na Michaela Klanga:



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.