Prezident Miloš Zeman (74): K vyšetření ho donutila dcera! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Prezident Miloš Zeman (74): K vyšetření ho donutila dcera!

Kateřina Zemanová a Miloš Zeman před volbami v roce 2013
Kateřina Zemanová a Miloš Zeman před volbami v roce 2013 (David Malik / CNC / Profimedia)

Dodržel slovo a přišel! Prezident Miloš Zeman (74) včera dopoledne zamířil do špitálu na ohlášené vyšetření. Po problémech s chůzí a cukrovkou má totiž hlava státu potíže s krevním tlakem a sluchem. Strach o něho měla i dcera Kateřina (25) žijící v Londýně, která ho údajně k vyšetření »dokopala«.

Zeman už v neděli otevřeně přiznal, že se jeho zdravotní stav nijak nelepší, a zamíří proto do nemocnice (Aha! informovalo). Nechtěl však prozrazovat do jaké. Nakonec padla volba na vojenskou ve Střešovicích, kam ho doprovodili nejen protokolář Vladimír Kruliš (37) a početná ochranka, ale také jeho dcera Kateřina. Podle blízkého zdroje deníku Aha! z Hradu, který si nepřál být jmenován, je právě »první dcera« na místě i proto, že bez jejího naléhání by prezident na komplexní prohlídku nešel. Už delší dobu prý o něho měla starost a naléhala v této otázce i na jeho blízké spolupracovníky.

Přiletěla za tátou
Pohledná brunetka jinak studuje v Londýně a do Prahy se vrací na návštěvu otce a matky Ivany (54) spíše diskrétně. Naposledy ji naši fotografové zastihli v červnu, kdy doprovázela první dámu na milionový večírek luxusní značky Luis Vuitton, který se odehrál ve Vladislavském sále. Není vyloučeno, že je v Praze také u příležitosti 75. životního jubilea hlavy státu, které oslaví v sobotu.

Injekce a narozky
Zeman přiznal, že se mu při použití stříkačky uklidňuje a dívá se stranou. Možná proto s ním byla i dcera Kateřina, aby mu ruku tiskla. Hradní mluvčí Jiří Ovčáček ale Aha! prostřednictvím SMS sdělil, že se jedná pouze o běžnou návštěvu. „Pan prezident oslaví ve svátek sv. Václava 75. narozeniny. V tomto věku je důležité chodit na pravidelné lékařské prohlídky. Ostatně – po čtyřicátých narozeninách by tak měl činit každý!“ napsal. A před novináře předstoupil i šéf nemocnice Miroslav Zavoral. Konstatoval, že hlavě státu kromě únavy a dehydratace nic není... Prezident přitom strávil ve špitále celých 7,5 hodiny!

Co nedávno řekl svém o zdraví
Prohlídka trvala 7,5 hodiny „Bohužel, musím být sebekritický, jsou to pravdivá slova,“ řekl prezident, co je pravdy na tom, že se jeho zdravotní problémy nelepší a že zanedbává rehabilitace.

„A abych jim učinil zadost, tak v úterý (včera – pozn. red.) pojedu do nemocnice ..., abych si nechal udělat krevní obraz po delší době.“

„ Máte pravdu, nejenom že se mi nelepší nohy, ale ještě špatně slyším. A aby toho nebylo málo, tak mám poměrně nízký tlak, což jsem dříve neměl.“

„Já jsem strašný zbabělec. A když mě píchají do žíly, tak se dívám stranou a dělám tohle,“ řekl a ukázal, jak při odběru krve schválně třese druhou rukou. „A tohle gesto mě nějakým způsobem uklidňuje,“ dodal.

Klepající se ruka Miloše Zemana:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.