Kluk (3) se nakazil tetanem, matka ho odmítla očkovat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Kluk (3) se nakazil tetanem, matka ho odmítla očkovat!

Matka dítěte.
Matka dítěte. (foto ara)

Je tohle vůbec možné? Nezodpovědnost rodičů málem stále život jejich synka (3). Klučina z Blanenska onemocněl tetanem poté, kdy jej matka odmítla nechat naočkovat hexavakcínou a pak jej navzdory pokynům lékařů zřejmě léčila místo antibiotiky »přírodní medicínou« vyčtenou z internetu.

Chlapečka přivezl táta do nemocnice poté, kdy si malý vsunul do nosíku zrezivělou knoflíkovou baterii. Lékaři ji vyndali a předepsali mu antibiotika, po dvou týdnech se dítěti ale přitížilo. Podle zprávy lékařů mu léky matka nedala...


V křečích klučík bojoval o život na JIP a pak na ARO Dětské nemocnice v Brně. Musel být napojen na srdeční a plicní podporu. Deset dní po přijetí otevřeli mrňouskovi lékaři průdušnici, aby mohl dýchat. Teprve poté, dvanáct dní po hospitalizaci, se stav mírně zlepšil. „Je schopen spontánního dýchání, zůstává nicméně hospitalizován,“ napsali lékaři do zprávy pro hygieniky. Nyní je jeho stav stabilizovaný. Nemocnice se k okolnostem chlapcovy záchrany odmítla vyjádřit. „Nemáme souhlas rodiny,“ uvedl mluvčí Pavel Žára.


Odborník na infekční choroby Roman Prymula uvedl, že by se o rodinu měl zajímat orgán sociálně-právní ochrany dětí, lidově sociálka. „To už na místě trochu je. Nejde jen o neočkování. Pokud se ukáže, že skutečně nebylo podáno ani antibiotikum, tak to je pro mne signál, že v té rodině něco nefunguje,“ myslí si Prymula. Očkování proti tetanu je povinné, podle něj rodičům hrozí ale pouze pokuta 10 tisíc korun.


Víte, že...
...hexavakcína chrání proti dětské obrně, tetanu, záškrtu, černému kašli, žloutence B a onemocněním způsobeným bakterií haemophillus influenzae b?

Zavrhla doktory a věřila internetu
Matka na Facebooku kontaktovala alternativní léčitele: „Byly mu nasazena antibiotika a antibiotická mast na regeneraci nosní sliznice. Jeden názor: nasadit léčbu podle lékařů? Druhý názor: nezatěžovat tělo další chemií, nasadit přírodní antibiotika a protizánětlivé prostředky doma dostupné – lichořešnici, švestky umeboshi, kurkumový čaj, lékořici a domácí mast z měsíčku, propolisu a pryskyřice?“

Přečtěte si
konvalinka34
27. 9. 2019 • 12:25

To je taková krá..a, dítě bych jí vzala. Tolik lidí by o něj pečovali a ona? Hnus. Už jen to, že si dal do nosu baterii. Jak ho hlídá?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.