Miloš Zeman v nemocnici: Čeho se prezident bojí... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Miloš Zeman v nemocnici: Čeho se prezident bojí...

Miloš Zeman v Lánech.
Miloš Zeman v Lánech. (Foto Aha! – Jakub Poláček)

Těžko se drží na nohou, trpí cukrovkou, nechutenstvím a zhoršuje se mu sluch. To je zkrácený výčet neduhů, které teď trápí prezidenta Miloše Zemana (74). A, jak nedávno přiznal, nic z toho se nelepší. A ač ho nesnáší, dobrovolně se vydá do špitálu...

Zemana čeká v sobotu v Lánech oslava jeho 75. narozenin, předtím ale zamíří na vyšetření do nemocnice. Pro Aha! prezident totiž potvrdil, že zanedbává rehabilitace a je čas se nechat prohlédnout.

Je prý zbabělec
„V úterý (dnes, pozn. red.) pojedu do nemocnice, abych si nechal udělat krevní obraz po delší době... Nejenom že se mi nelepší nohy, ale ještě špatně slyším. A aby toho nebylo málo, tak mám poměrně nízký tlak, což jsem dříve neměl,“ řekl prezident zkroušeně. Dodal také, že je u lékaře strašpytel. „Já jsem strašný zbabělec. A když mě píchají do žíly, tak se dívám stranou a dělám tohle,“ řekl a ukázal, jak se mu při odběru krve roztřese druhá ruka. „Tohle gesto mě nějakým způsobem uklidňuje,“ řekl překvapivě otevřeně.

Už mu nechutná
Prezident je znám tím, že není vyznavačem zdravého životního stylu. Za den vykouří i dvě krabičky cigaret, libuje si v typicky českých, nepříliš dietních jídlech, jako jsou tlačenky, salámy či další zabijačkové pochutiny. A všechno to pořádně zapíjí alkoholem. Od června však trpí nechutenstvím a pochutná si více na sladkém jídle. Přes prázdniny prý chtěl také trochu ztloustnout, jelikož v poslední době ztrácí na váze, to se mu ale už od pohledu zřejmě nepovedlo...

2012
Ještě jako kandidát na prezidenta absolvoval v únoru operaci šlachy v palci levé nohy. Během prázdnin podstoupil operaci očí, při níž mu lékaři odstranili šedý zákal.

2013
Půl roku po zvolení hlavou státu podstoupil operaci zubů a byla mu diagnostikována neuropatie, tedy onemocnění nervů nohou, kvůli němuž nemá cit od kotníků dolů. Nemoc je spojena s cukrovkou, od té doby musí Zeman držet dietu, omezit alkohol i kouření a více se hýbat. Byl také hospitalizován s úrazem kolene po nočním pádu na zem, byl pak nucen se pohybovat na vozíčku a o berlích.

2015
Začíná špatně slyšet. „Skoro neslyším. Mluvte, prosím, pomalu a nahlas,“ vyzýval například tazatele po svém vystoupení ve Štrasburku. Dotazy mu pak do ucha »tlumočil« zaměstnanec hradní kanceláře. Lékaři mu totiž diagnostikovali čtyřicetiprocentní ztrátu sluchu.

2017
Brněnský politik Svatopluk Bartík napsal na sociální síť Facebook, že Zeman trpí rakovinou a zbývá mu pár měsíců života. Lékaři takové onemocnění popřeli a hradní kancelář se s Bartíkem soudí a požaduje pět milionů korun za ochranu osobnosti. Soud stále probíhá.

2018
V lednu absolvoval Zeman v pražské Nemocnici Na Homolce drobný operativní zákrok kvůli malému zánětu v dutině ústní. Čím dál nejistější je pak kvůli zhoršující se neuropatii v chůzi. Dlouhodobě ale poukazuje na amerického prezidenta Roosevelta, který byl upoutaný na vozíček, a říká, že politika se dělá hlavou, ne nohama.

Klepající se ruka Miloše Zemana. Prezidenta čeká vyšetření:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
mord
24. 9. 2019 • 06:50

Tenhle nasoska je celý život velký zbabělec. Zhuntuje si tělo a pak se boji

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.