Zámecký vetešník z pořadu Poklad z půdy: Musel zavřít krám! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zámecký vetešník z pořadu Poklad z půdy: Musel zavřít krám!

Během rekonstrukce došlo i k odcizení předmětů z jeho vetešnictví!
Během rekonstrukce došlo i k odcizení předmětů z jeho vetešnictví! (Foto Aha! – Martin Pekárek, FTV Prima)

Ač nerad, byl nucen na čas zavřít své zámecké vetešnictví! „Ani nevíte, jak je to líto otci, když má vážně nemocné děťátko...“ posteskl si na Facebooku Pavel Kuře (37), známý jako zámecký pán z primáckého pořadu Poklad z půdy. Deník Aha! se za ním vypravil, aby zjistil, co se děje.

Na začátku byl velký sen a nekončící iluze. Měl kolem sebe pár těch, kteří mu pomáhali a vlastně pomáhají a podporují ho doteď. Za pomoci rodiny, dobrovolníků a několika placených řemeslníků chtěl vlastnit zámek, zrekonstruovat ho a otevřít si vetešnictví. To se mu splnilo, ale ne tak úplně. Zámek »koupil«, vetešnictví zrealizoval a otevřel. Dnes je to největší funčkní provozovna podobného druhu u nás.


Před deseti lety měl ale ideu vlastnit zámek celý. Podařilo se mu ovšem koupit jen část s příslibem původního majitele, že časem ho dostane celý. Ten čas trvá už deset let! „Několik let iluzí, stále jen makám a čekám!“ řekl Aha! Pavel.

Trpělivě čekal, ale ani teď situace nevypadá příznivě. „Stále mě někdo drží v šachu a šlape mi na paty,“ posteskl si »zámecký pán«. Do zámku i vetešnictví investoval veškerou naději, čas i nemálo financí. Ani jeho rodina to s ním nemá lehké, na zámku Pavel tráví většinu dne. Část, kterou vlastní, stále postupně rekonstruuje, chce udělat i lepší příjezdovou cestu. Občas mu pomáhají krajské dotace, musí ale sahat i hluboko do vlastní kapsy. Svého snu se zámkem se ale vzdát nechce...



Přečtěte si
Josef124
9. 10. 2022 • 06:17

Tak to mě mrzí. Slyšela jsem už o tom a chtěla jsem se tam jet podívat. No jo pozdě... Bleší trhy a vetešnictví, to je něco pro mě . Pohrabat se ve starožitností a najít nějaký "poklad", to bych mohla dělat celý den . Baví mě taky nakupovat z http­s://ww­w.an­tikar­t.cz/ , když mi balíček přijde a rozbaluju ho, tak netrpělivě čekám, jak přesně to bude vypadat . Naposledy jsem si objednala nádherné hodiny a jak jim to nad jídelním stolem sluší .

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.