Dlouhý s Halbichem: STŘÍLEJÍ SI Z FUNUSŮ | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Dlouhý s Halbichem: STŘÍLEJÍ SI Z FUNUSŮ

Kamil Halbich s Michalem Dlouhým během divadelního představení
Kamil Halbich s Michalem Dlouhým během divadelního představení (Herminapress)

Největší divadelní událost od přeletu rakve nad Národním divadlem. Takový podtitul má nová česká komedie Smrt mu sluší, kterou ve Švandově divadle v těchto dnech zkoušejí herci Michal Dlouhý (50) a Kamil Halbich (52).

„Na začátku byl nápad na dialog, jak dva herci unesou kritika, aby mu přečetli jeho recenze a dokázali, že nemá pravdu,“ vysvětluje autor, režisér a dlouholetý ředitel smíchovské scény Daniel Hrbek (47). Netají se tím, že se při psaní jednotlivých postav inspiroval skutečnými osobami současné divadelní scény, sebe nevyjímaje. „Hraju sám sebe, a to se mi na tom – jako herci – líbí,“ pochvaluje si Michal Dlouhý. Představuje Boba Barela, herce na volné noze a populární hvězdu televizního seriálu. Při prvním čtení textu prý posmrkal celý balíček papírových kapesníků – smíchy! Kamil Halbich ztvární jeho agenta a věrného přítele Kamila Křovinu.

„Můžeme spolu hrát i poslepu,“ říká o svém spoluhráči. „Jako v hokeji Jágr s Plekancem. Míša je ten Džegr – v požehnaném věku stejný hračička. Ale ten tah na branku, ten tam pořád je! No a já jsem ten Pleky, finančně zajištěný dělník ledu,“ vtipkuje Halbich. Výraznou figuru – ředitele Národního divadla – si s gustem zahraje také Robert Jašków (49). Tomu autor napsal roli ředitele Národního divadla, kde se právě chystá další státní pohřeb! Premiéra komedie Smrt mu sluší se odehraje už 25. května.

»Přelet nad Munzarem«

Podtitul komedie je narážkou na dnes již kultovní přebrept redaktorky České televize, která letos v únoru komentovala přímý přenos z posledního rozloučení s Luďkem Munzarem (†85). „V deset padesát proletí nad Národním divadlem rakev. Ehm, pardon... proletí nad Národním divadlem letadlo,“ přeřekla se v přímém přenosu Anna Bahnerová.

 Michal Dlouhý: Vdova po bratrovi už má nového muže! Je to skvělý chlap!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.